Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πολλά τα "ευρήματα" των ελέγχων στις επιδοτήσεις μέσω Αναπτυξιακού...


Όταν «έσκασαν», τον Μάιο οι υποθέσεις εκβιασμών και αιτημάτων χορήγησης μίζας (κατά το βίζας) από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης προς τουριστικούς επιχειρηματίες για την εκταμίευση των επιδοτήσεών τους…

σχολιάζαμε ότι είναι να μην γίνει η αρχή από κάποιον αγανακτισμένο επιχειρηματία αλλά και ότι υπάρχει βάθος απύθμενον σε αυτόν τον τομέα.
Μετά τις συγκεκριμένες υποθέσεις, λοιπόν, ήταν επόμενο ότι άρχισαν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλές περιπτώσεις επενδύσεων και επιδοτήσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.
Και ήταν επόμενο ότι από την πρώτη κιόλας, «παρτίδα», θα άρχιζαν να βγαίνουν «λαβράκια». Όπως π.χ. οι περιπτώσεις που αναφέρει στο ρεπορτάζ του το vima με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές.
Όπως μαθαίνουμε εμείς, αυτές οι υποθέσεις δεν είναι παρά η “κορυφή ενός παγόβουνου”, όπως χαρακτηριστικά μας λένε και ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα επεκταθούν.
Όσο για την απορία ορισμένων γιατί σχεδόν όλες οι περιπτώσεις που έχουν έρθει στο φως ή εμφανίζουν “ζητήματα” αφορύν σε ξενοδοχεία και στον τουρισμό, μία απάντηση που υπάρχει είναι ότι αυτό συμβαίνει για λόγους πρακτικούς και στατιστικούς.
Πρακτικούς διότι άρχισαν να ελέγχονται υποθέσεις που είχαν χειριστεί συγκεκριμένοι υπάλληλοι και στατιστικό διότι η πλειονότητα των επενδύσεων με αξιόλογους προυπολογισμούς στον Αναπτυξιακό τα τελευταία χρόνια, έγιναν στον Τουρισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου