Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΟΤ: "Ανησυχία", σε νυν και πρώην, από νέα εισαγγελική έρευνα...


Ως γνωστόν, οι υποθέσεις του ΕΟΤ που βρίσκονται στα δικαστήρια, αφορούν κυρίως υπαλλήλους και στελέχη του Οργανισμού. Η νέα υπόθεση, όμως, που μόλις προ ημερών έμαθαν στον ΕΟΤ ότι βρίσκεται και αυτή σε Εισαγγελέα, εμπλέκει και τις Διοικήσεις...

...του ΕΟΤ, μέχρι ορισμένα χρόνια πίσω - μέχρι και το 2004, λένε οι πληροφορίες μας - και όχι μόνον της διετίας 2008-2009 όπου περιορίστηκαν οι άλλες υποθέσεις.
Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι μπορεί να προκύψουν ευθύνες για τους διοικούντες και μάλιστα αν - επαναλαμβάνουμε, αν - συμβεί αυτό, οι κατηγορίες για τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές.
Για αυτό και έχει θορυβηθεί αρκετός κόσμος. Ένας εκ των πρώην, μάλιστα, που αυτοδιαφημιζόταν και ως “υπόδειγμα διοίκησης”, έχει βάλει λυτούς και δεμένους να μαθαίνει τι γίνεται, τι στοιχεία ζητούνται και κάθε λεπτομέρεια, στέλνει “ειδικούς απεσταλμένους” στον ΕΟΤ και κάνει και συναντήσεις.
Αυτό που καταλαβαίνουμε, πάντως, είναι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και σε αντίθεση με τις άλλες, απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από όλη την διοικητική ιεραρχία.
Παρακολουθούμε και επιστρέφουμε.
Για να δούμε...
ΥΓ. Α, και κάτι ακόμα: η εμφάνιση του ΣΔΟΕ στον ΕΟΤ, πριν από λίγο καιρό, δεν έχει να κάνει με τον Οργανισμό αλλά με μία εταιρεία στην οποία είχαν ανατεθεί κάποια “έργα”. Ψάχνοντας αλλού και για άλλα ζητήματα φορολογικά τη συγκεκριμένη εταιρεία, έφθασαν και στον ΕΟΤ, όπου εξέτασαν τιμολόγια, εντάλματα πληρωμών κ.λπ.
Βέβαια, φαίνεται ότι προκύπτουν κάτι άλλα στοιχεία σχετικά, αλλά δεν  απασχολούν το ΣΔΟΕ αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου