Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Oh Έλληνα, Έλληνα! Where art thou?


Περισσότερο αισθητή παρά ποτέ η απουσία των Ελλήνων και εντονότερη παρά ποτέ η σύγκριση με πελάτες άλλους εθνικοτήτων, φέτος, στα ξενοδοχεία και στους τουριστικούς προορισμούς. Μία γύρα τηλεφώνων που κάναμε με ξενοδόχους σε Χαλκιδική, Ιόνια και ολίγες Κυκλάδες...

...μας δίνουν σχεδόν τις ίδιες απαντήσεις και την ίδια εικόνα. Οι απώλειες από την εσωτερική αγορά είναι βαριές και για τα καταλύματα και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις των προορισμών, η δραματική μείωση και στον χρόνο αλλά και στον προυπολογισμό των διακοπών των Ελλήνων είναι απόλυτα ορατή και αισθητή.
Και αυτό που μας λένε άνθρωποι της αγοράς, είναι το πόσο εμφανής είναι φέτος η διαφορά - το χάσμα - μεταξύ των Ελλήνων με το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας που έχουν αυτήν την περίοδο οι προορισμοί, σε επίπεδο δαπανών.
Ακόμα και ζορισμένος και προσεκτικός, ο Έλληνας δαπανά πολλαπλάσια ποσά στις διακοπές του, σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, κινείται, βγαίνει. Οι ξένοι που έχουμε φέτος, οι περισσότεροι, δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ...” μας λέει ξενοδόχος της Χαλκιδικής.
Και να αναλογιστούμε και με τι τιμές ήρθαν φέτος πολλοί ξένοι, έτσι;   
Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου