Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Minoan Group: Δυναμική πορεία έξω, αλλά εδώ, ακόμα, περιμένουν το... fast track

Δεν περνάει απαρατήρητη από τον βρετανικό ειδικό τύπο ο ταχέως αναπτυσσόμενος Minoan Group και η δυναμική της πορεία, ιδίως με τις εξαγορές και τις στρατηγικές συμφωνίες του τελευταίου εξαμήνου. Και όσο υπάρχει ελπίς να αρχίσει να υλοποιείται...

...και το project στη Σητεία, έστω και σε "light" εκδοχή για αρχή, τόσο παραμένει στο φάσμα ενδιαφέροντος και των δικών μας αισθητήρων.
Στο εξάμηνο μέχρι 30 Απριλίου, ο Minoan Group πέτυχε μικτά κέρδη 1,1 εκατ. Λιρών, έναντι 76.000 λιρών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο τζίρος ανήλθε σε περίπου 12,5 εκατ. λίρες (δεν συνυπολογίζονται όλες οι εξαγορασθείσες εταιρείες).  
Ωστόσο, οι ζημίες προ φόρων της χειμερινής περιόδου που ούτως ή άλλως είναι αρνητική για τις επιχειρήσεις τουρισμού και ταξιδιών, διευρύνθηκαν σε 780.000 λίρες έναντι 498.000 λιρών το αντίστοιχο διάστημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αύξηση των ζημιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κόστος των εξαγορών αλλά και στα έξοδα της θυγατρικής στην Ελλάδα (νομικοί σύμβουλοι, προετοιμασία φακέλων, πρόσθετες μελέτες κ.λπ.).
Ο πρόεδρος του Minoan Group, Christopher Egleton έκανε λόγο ξανά για συζητήσεις και διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο για νέες συμφωνίες, προαναγγέλοντας σχετικές ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον ενώ ειδική αναφορά έκανε στα "ιδιαίτερα θετικά νέα που έρχονται από την Ελλάδα".
Θυμίζουμε ότι ο Minoan Group που εδρεύει πλέον στη Γλασκώβη, προχώρησε στην εξαγορά των King World Travel, John Semple Travel, Stewart Travel Centre και Ski Travel Centre, έχει συνάψει σειρά άλλων συμφωνιών καθώς και στρατηγική συμφωνία με το fund Candia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου