Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τι προβλέπει η συμφωνία με τη Γαλλική κυβέρνηση στον τομέα Τουρισμού


Πολλή... “αγάπη” χθες, πολλές δηλώσεις, παροτρύνσεις, δεσμεύσεις, από τη γαλλική πλευρά δε. “Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα” προς τους γάλλους επιχειρηματίες, “θα σας καλύψουμε με την ΑΟΖ”, “συνεκμετάλλευση” και άλλα πολλά. Ωστόσο, μία και μόνον συμφωνία υπεγράφη και αυτή ήταν...

...στον Τουρισμό!
Το παράσημο, πάντως,
το πήραν οι
υπουργίνες Τουρισμού
Το κείμενο που συνυπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπουργός Βιοτεχνίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Γαλλίας Sylvia Pinel,υπό τα βλέμματα των δύο ηγετών, προβλέπει την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. 
βεβαίως, γενικώς, γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους συμφωνίες συνήθως δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην ροή των πραγμάτων, αλλά σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη φέρει σημαντική συμβολική και σημειολογική σημασία.
Οι δύο πλευρές καλούνται να διευκολύνουν τις τουριστικές ροές μεταξύ των χωρών τους και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των ενώσεων των ταξιδιωτικών πρακτορείων, καθώς και μεταξύ των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Επιπλέον μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και διαφημίσεων θα ενισχύσουν την ενημέρωση του κοινού των δύο χωρών όσον αφορά στα τουριστικά τους αξιοθέατα και θα αυξήσουν τις διμερείς τουριστικές ανταλλαγές. 
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις, συνέδρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και με προσκλήσεις τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.
Σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο, συμφωνήθηκε η προσπάθεια για ενθάρρυνση των επενδύσεων ελλήνων και γάλλων επιχειρηματιών καθώς και κοινοπραξιών στους αντίστοιχους τουριστικούς τους τομείς. 
Για τον σκοπό αυτό οι δύο πλευρές θα γνωστοποιούν τακτικά η μία στην άλλη τα κίνητρα για τουριστικές επενδύσεις που προβλέπονται από τις εθνικές νομοθεσίες τους, καθώς και τις δυνατότητες για ανάλογες επενδύσεις που υπάρχουν σε καθεμία από τις δύο χώρες. 
Φυσικά υπάρχει και σημείο για τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας Atout France. 
Ειδική μνεία γίνεται στις θεματικές μορφές τουρισμού και συμφωνήθηκε τα δύο κράτη να προχωρήσουν σε ανταλλαγές τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτισμικού, αγροτικού και ιαματικού τουρισμού καθώς και στην προώθηση των δρόμων κρασιού, της γαστρονομίας, των λουτροπόλεων και των κέντρων ευεξίας και των δύο χωρών. 
Στο πλαίσιο αυτό θα ανταλλάσσουν επίσης πληροφορίες και τεκμηρίωση αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία, τη νομοθεσία και τις έρευνες σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη. 
Επιπροσθέτως, εκδηλώθηκε η πρόθεση να αναπτυχθεί συνεργασία ων δύο χωρών, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών των οποίων είναι μέλη. Στόχος είναι να δώσουν υψηλό βαθμό προτεραιότητας στις τουριστικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Αλλά και η πρόθεση για συνεργασία στην ανάπτυξη του ενδο-ευρωπαϊκού τουρισμού στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται στις δύο χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το πρόγραμμα Καλυψώ. 
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντώνται σε τακτά διαστήματα για να επιτύχουν τους παραπάνω σκοπούς, ενώ στις συναντήσεις αυτές μπορούν να προσκαλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και ειδικοί, τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τουριστικό τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου