Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το "ιστορικό" της τροπολογίας για νησιά και νησίδες...


Επειδή το βλέπουμε να παίρνει διαστάσεις που δεν έχει, σαν θέμα, σπεύδουμε να επισημάνουμε ορισμένες λεπτομέρειες. Η τροπολογία για νησιά και νησίδες που συμπτωματικά (;) κατατίθεται σε νομοσχέδιο περί κύρωσης τροποποιήσεων σε Συμφωνία με το Κατάρ, εξ’ ου και το “γαργαλιστικόν” του θέματος...

...ουσιαστικά επιδιορθώνει και συμπληρώνει παλαιότερες.
Πάμε από την αρχή: Στον Ν.4061/12 υπήρχε διάταξη που όριζε ότι “για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων, από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες, καθώς και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται αυτές, απαιτείται άδεια του Υπουρ− γού Γεωργίας, που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας − ΓΕΣ, ΓΕΝ ή ΓΕΑ− ανάλογα με την περιοχή».
Αυτό, με τον Ν.4086/12 διορθώθηκε σε “για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγ− ματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες, καθώς και σε ιδιωτικά ακίνητα νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας”.
Άλλαξαν δύο σημεία, το ιδιωτικά ακίνητα σε νήσους ή νησίδες, σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων και προσδιορίστηκε ότι απατείται άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σύμφωνη γνώμη των Επιτελείων και όχι του Υπουργείου Γεωργίας με σύμφωνη γνώμη του Εθνικής Άμυνας.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε τώρα, προστίθεται ότι κάθε άλλο θέμα σχετικά με τις εν λόγω άδειες ρυθμίζεται με ΚΥΑ των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Κάθε δικαιοπραξία, δηλαδή, σε δημόσιο ή ιδιωτικο νησί ή νησίδα θα πρέπει να έχει άδεια από το Εθνικής Άμυνας και ρύθμιση των θεμάτων της άδειας με ΚΥΑ Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. 
Εμάς γιατί μας φαίνεται λίγο πιο “γραφειοκρατικό” όλο αυτό; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου