Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νικητιάδης: Επείγουσα επέκταση του αεροδρομίου "Ιπποκράτης", αλλά...


- ...αληθεύει ότι κηρύσσεται "κορεσμένη περιοχή" τουριστικά η Κως;

Με χαρά μαθαίνουμε πάντα νέες κινήσεις του πρώην υφυπουργού Νικητιάδη. Ο οποίος έκανε παρέμβαση στον υπουργό Ανάπτυξης κ.λπ. Κ. Χατζηδάκη για το αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω ζητώντας την επείγουσα αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεών του.  
“Οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου 500.000 επιβάτες και όπως αντιλαμβάνεστε ο διπλάσιος αριθμός που δεχόμαστε και που ελπίζουμε συντόμως να τριπλασιάσουμε με ακόμη μεγαλύτερους στόχους δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνθήκες σύγχρονου αεροδρομίου”, γράφει στον υπουργό και υπογραμμίζει ότι απαιτούνται άμεσα, όπως προκύπτει και από τις σχετικές μελέτες της ΥΠΑ:
  • Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.Υπάρχει έτοιμη μελέτη και το έργο ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ είχε αποφασισθεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
  • Επέκταση των 2 ημιτελών θέσεων στάθμευσης αερομεταφορών. Η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει από την ΥΠΑ και είναι της τάξεως 2.700.000 ευρώ.
  • Εκπόνηση από την ΥΠΑ του Master Plan του Αεροδρομίου ώστε να μπορέσει μελλοντικώς να κατασκευαστεί παράλληλος τροχόδρομος.

Για τριπλασιασμο της κίνησης κάνει λόγο ο πρώην υφυφπουργός Νικητιάδης. Για αυτό που ακούσαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει να κηρύξει την Κω “κορεσμένη περιοχή” και να απαγορεύσει τη δημιουργία νέων κλινών, τι να λέει άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου