Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Ξενοδοχεία, τουριστική κατοικία και μαρίνες στο επενδυτικό "μενού" των ΑΕΕΑΠ


- Και ένα πακέτο τροποποιήσεων και νέων ρυθμίσεων για τη λειτουργία της ΕΕΕΠ...

Νέα δεδομένα και εκτεταμένες τροποποιήσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), επιχειρεί το ΥΠΟΙΚ με νομοσχέδιο που έβγαλε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Μία βασική αλλαγή που μας ενδιαφέρει ως τουρισμός είναι η δυνατότητα...

...στις ΑΕΕΑΠ να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για την αξιοποίηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων, ξενοδοχεία, τουριστική κατοικία και μαρίνες.
Ως ακίνητη περιουσία, στην οποία μπορεί να επενδύει η ΑΕΕΑΠ, νοούνται τα κάθε είδους ακίνητα που ευρίσκονται στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε τρίτο κράτος, αποκτώνται κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επί των οποίων συστήνεται επικαρπία υπέρ της εταιρίας και τα οποία εμπίπτουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ως επαγγελματική στέγη, για εμπορικό ή βιομηχανικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικώς των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, της τουριστικής κατοικίας και των μαρίνων ελλιμενισμού, ή και ως κατοικίες με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, συμπεριλαμβανομένης της εξοχικής κατοικίας, ημόνα τους ή από κοινού με άλλα ακίνητα. Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρίας σε ακίνητα οικιστικού σκοπού, κατά το χρόνο κτήσεως, πρέπει να είναι κατώτερο του 25% του συνόλου των επενδύσεών της.
β) Είναι υπό ανέγερση, συμπεριλαμβανομένων των οικοπέδων επί των οποίων έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής ακινήτου, αποπεράτωση, επισκευή, αναπαλαίωση, συντήρηση, μεταβολή χρήσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς που αναγράφονται ανωτέρω στην περίπτωση α ́, σύμφωνα με αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζεται με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, ειδικά προς αυτόν το σκοπό και που κοινοποιείται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και, επιπλέον, οι ανωτέρω εργασίες είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν εντός τριανταέξι (36) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, εφόσον η άδεια εκδοθεί από την ΑΕΕΑΠ μετά την απόκτηση του ακινήτου από αυτή. Αν η άδεια προϋπήρχε, το χρονικό διάστημα των τριανταέξι μηνών ισχύει από την ημερομηνία απόκτησης του ακινήτου από την ΑΕΕΑΠ. Σε περίπτωση αναθεώρησης της άδειας, το ανωτέρω διάστημα παρατείνεται έως τη λήξη ισχύος της αναθεώρησης. 
Σε περίπτωση που το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διαδοχικές φάσεις λόγω του μεγέθους του, το ανωτέρω διάστημα θα αφορά στην πρώτη φάση του έργου. Τα έξοδα των ανωτέρω εργασιών για τα ακίνητα της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν, στο σύνολό τους, το σαράντα τοις εκατό (40%) επί του συνόλου των επενδύσεων της εταιρίας σε ακίνητη περιουσία, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Το πρόγραμμα του πρώτου εδαφίου αναφέρει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες και αναλυτική πρόβλεψη των εξόδων που συνδέονται με αυτές.
Έχει και αρκετές ακόμα περιπτώσεις στις προτεινόμενες διατάξεις, μπορείτε να τις μελετήσετε εδώ
Εμείς μπήκαμε για τις επενδύσεις, αλλά μέσα βρήκαμε και ένα σχεδόν ολόκληρο πακέτο τροποποιήσεων για το πλαίσιο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τη γνωστή μας ΕΕΕΠ.
Με παρεμβάσεις και για τα πολυσυζητημένα τελευταία ζητήματα του διαδικτυακού τζόγου, των λευκών και μαύρων λιστών, των περιορισμών για τους μη αδειδοδοτημένους παρόχους,  το προσωπικό της Επιτροπής,τα παιγνιομηχανήματα και άλλα πολλά.
Τα σχετικά άρθρα θα τα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου