Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα BAT: Αποφεύγουν την Ελλάδα οι Γερμανοί...


Η αρχική εντύπωση είναι φυσικά αρνητική και απογοητευτική. Το ποσοστό των Γερμανών που δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα την περίοδο του 2013 είναι το χαμηλότερο που θυμόμαστε ως προς τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας του ινστιτούτου BAT, φθάνει μόλις...
 
...στο 0,8% του συνόλου που έχει επιλέξει προορισμό και φέρνει τη χώρα μας στην ένατη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών, από την πέμπτη ή έκτη θέση που συνήθως βλέπαμε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το 1,7% των προτιμήσεων που ήταν πέρυσι.
Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία και Κροατία συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, με την ίδια τη Γερμανία να παραμένει μακράν ο πρώτος προορισμός επιλογής και δίνουν το στίγμα του πως θα κινηθούν φέτος οι Γερμανοί.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Die Welt, οι Γερμανοί γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα, λόγω των γνωστών προβλημάτων αλλά και της αίσθησης ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Και όπως επίσης επισημαίνει ο επιστημονικός διευθυντής του BAT, καθηγητής Ulrich Reinhardt, η εικόνα για την Ελλάδα παραμένει πολύ αρνητική στο γερμανικό κοινό. 
Η έρευνα διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2012.
Ωστόσο, με μόλις το 34,4% των Γερμανών να έχουν επιλέξει προορισμό διακοπών, οι ελπίδες για τη χώρα μας για ανάκαμψη της ζήτησης από Γερμανία στρέφονται στο επόμενο διάστημα που θα αρχίσει να κλιμακώνεται η ροή των κρατήσεων και φυσικά στην αγορά τελευταίας στιγμής.
Οι πληροφορίες από τους Έλληνες τουριστικούς παράγοντες, δείχνουν ικανοποιητική αύξηση των κρατήσεων σε σύγκριση με το αντιστοιχο περυσινό διάστημα και ευελπιστούν ότι αν δεν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, η ροή της κίνησης από τη Γερμανία θα κινηθεί σε θετικότερο επίπεδο, πάντα σε σύγκριση με πέρυσι, που είχαμε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό μείωσης.
Ίδωμεν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου