Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

HotelBrain: Κυριαρχία στην Ελλάδα, επέκταση προς Ανατολάς


Είναι μία εκδοχή αυτού που οι αγγλοσάξωνες περιγράφουν ως “we didn’t see them coming”. Η HotelBrain, όχι απλώς έχει εδραιωθεί ως αδιαμφισβήτητος leader, μακράν, στον τομέα του ξενοδοχειακού management στην Ελλάδα, τώρα επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού και το κυριότερο...

...έχει να επιδείξει και πολύ αξιόλογα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα, ιδίως σε μία αρκετά δύσκολη χρονιά όπως το 2012.
Η 3η ετήσια συνάντηση της HotelBrain, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της 8ης HORECA, ήταν για πρώτη φορά ανοικτή σε ένα ευρύτερο κοινό.
P. Kerr
Με περισσότερους από 300 προσκεκλημένους, όλοι προερχόμενοι από τον χώρο της Ελληνικής Τουριστικής & Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, με επίτιμους καλεσμένους τον Paul Kerr, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Small Luxury Hotels of the World καθώς  και τον Γ. Δρακόπουλο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΤΕ, καθώς και εκπροσώπους των εγχώριων και διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η φετινή Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain έδωσε το στίγμα της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.  
Χαιρετισμό με αφορμή τη συνάντηση της HotelBrain απέστειλε και η υπουργός Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Hotel Brain, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, δείχνει την εικόνα μια άλλης Ελλάδας. “Δυναμικής, με δυνατότητες ανάπτυξης, επενδυτικές ευκαιρίες και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών στον τουρισμό και συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας».
Π. Παλαιολόγος
Στην ομιλία του ο Paul Kerr αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «να προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία την εμπειρία του τόπου τους στον πελάτη», και στην άνοδο των μέχρι στιγμής φετινών κρατήσεων (μέσω του slh.com), που ανέρχεται στο 26%, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη μακρόχρονη συνεργασία της HotelBrain με τα Small Luxury Hotels of the World, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 23 από τα 43 ξενοδοχεία – μέλη των SLH στην Ελλάδα.     
Στη συνέχεια ο Πάνος Παλαιολόγος, παρουσίασε τα τμήματα της εταιρείας, το «χαρτοφυλάκιο» συνεργασιών της εταιρείας αυτήν τη στιγμή,  καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε.
Η HotelBrain διαχειρίζεται 64 ξενοδοχεία σε 22 προορισμούς ανά την Ελλάδα, στα οποία
απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι.
Προσφάτως υπέγραψε και το πρώτο Συμβόλαιο Διαχείρισης με ξενοδοχείο εκτός Ελλάδας, το Ο’ Monot Hotel, στη Βηρυτό του Λιβάνου, ενώ όπως είχαμε αναφέρει προσφάτως, εισέρχεται και στην αγορά της Τουρκίας.
Οικονομικά στοιχεία:
  • Συνολικός Καθαρός Τζίρος για το 2012 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων, 38,2  εκατομμύρια ευρώ (έναντι των 30,2 εκατομμυρίων ευρώ του 2011). Αύξηση περίπου 27%.
  • Μέσος Όρος Πληρότητας Δωματίων για το 2012 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων 67,2%. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την δύσκολη περσινή χρονιά τα συνεργαζόμενα με τη HotelBrain ξενοδοχεία κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερό τον μέσο όρο πληρότητας δωματίων εν συγκρίσει με τις δύο προηγούμενες χρονιές. (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις)
  • Καθαρή Μέση Τιμή Δωματίου για το 2012, 155,9 ευρώ, έναντι των 149,2 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και το πρωινό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου