Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Greek Crisis walk από αμερικανικό τουριστικό γραφείο...


Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, το συζητάγαμε ως αστείο στους τουριστικούς κύκλους τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Το να διαμορφωθεί μία... ειδική μορφή τουρισμού με αφορμή τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τα επεισόδια στην Αθήνα. Αλλά πάντα η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο δημιουργική φαντασία. Ένα από τα πιο σοβαρά και εξειδικευμένα σε τουρισμό πόλεων και θεματικά tours, τουριστικά γραφεία...

...των ΗΠΑ, το Contex Travel, διαφημίζει πλέον ένα τρίωρο tour σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας το οποίο αποκαλεί Greek Crisis walk
Κατά τη διάρκεια του οποίου, οι συμμετέχοντες συνοδεία οικονομολόγου και άλλων ειδικών, επισκεπτονται σημειολογικά επιλεγμένους χώρους της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, την Παλιά Βουλή, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Παλιό Χρηματιστήριο κ.α. και τους γίνεται μία απλουστευμένη - ή απολύτως εξειδικευμένη, ανάλογα με το επίπεδο και τα ενδιαφέροντα των μελών του group - ενημέρωση για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, για τις πολιτικές αντιμετωπισής της, για τους τρόπους που αντιδρούν οι Έλληνες, για τις διαδηλώσεις, για τους Αγανακτισμένους, για τις πτωχεύσεις της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο αιώνα, τη “φούσκα” του Χρηματιστηρίου, μέχρι και για φαινόμενα όπως η “Χρυσή Αυγή”!!!
Το διαβάζουμε και το ξαναδιαβάζουμε και πραγματικά εντυπωσιαζόμαστε με την πληρότητα και τη λεπτομέρεια του σκεπτικού! 
Πριν από λίγες μέρες, μας έλεγαν και τα παιδιά του Athens Convention Bureau ότι τους είχε έρθει ένα αίτημα από δύο Αμερικανούς που ήθελαν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν διαδηλώσεις(!) και σκεφτόμαστε ότι, τελικά, ο τουρισμός είναι μεγάλη υπόθεση!
Μεγάλη υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου