Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Χανιά: Νέοι ορίζοντες για τον τουρισμό

- Βράβευση από την Ένωση Ξενοδόχων για Aegean και Kuoni Apollo

Νέες προοπτικές για τη Δυτική Κρήτη γενικότερα και για τα Χανιά, ειδικότερα, δημιουργούν τα σχέδια της Aegean Airlines, που κάνει την όγδοη βάση της στο “Ι. Δασκαλογιάννης”, αλλά και η σταθερή εμπιστοσύνη στον προορισμό του tour operator Kuoni Group (Apollo)…


…που διακινεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό Σκανδιναβών στην περιοχή, εδώ και χρόνια και με ακόμα πιο ανοδικές τάσεις την τελευταία τριετία.
Τ. Φιλιππόπουλος, Μ. Γιαννούλης
Ε. Βασιλάκης
Ο αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Aegean Airlines, Ευτ. Βασιλάκης και ο αντιπρόεδρος του Kuoni Group Σκανδιναβίας, Τ. Φιλιππόπουλος, αναφέρθηκαν σε αυτές τις προοτικές αλλά και στα θετικά αποτελέσματα που έχει αποφέρει η μεταξύ τους συνεργασία στο πλαίσιο εκδήλωσης βράβευσής τους από την Ενωση Ξενοδόχων Χανίων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών του τουρισμού και τοπικών Φορέων. Στους δύο τιμώμενους προσφέρθηκε αναμνηστική πλακέτα απ’ την Ενωση Ξενοδόχων, ενώ τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και ο κ. Φιλιππόπουλος μίλησαν για τις προοπτικές του Τουρισμού σε Χανιά, Κρήτη και Ελλάδα.
Ο κ. Βασιλάκης, αφού αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη και στην αύξηση της επιβατική κίνησης της Aegean υπογράμμισε τη σημασία που δίνει σε προορισμούς όπως τα Χανιά τονίζοντας πως η λειτουργιά της 8ης βάσης της εταιρείας στο “Δασκαλογιάννης” θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη Δυτική Κρήτη. «Η εταιρεία μας έχει  ξεκινήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξή της, αλλά και τη στήριξη του τουρισμού της Ελλάδας βάζοντας 1 εκατ. περισσότερες θέσεις στην αγορά απ’ την προηγούμενη χρονιά. Και φέτος είναι μία σημαντική χρονιά και για μας και για τα Χανιά, γιατί κάνουμε την πρώτη μας κίνηση με τη λειτουργία της βάσης μας στα Χανιά που είναι η 8η στην Ελλάδα. Αυτή η κίνηση γίνεται σε συνεργασία με την Kuoni που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των πτήσεων για τις Σκανδιναβικές χώρες. Είναι η αρχή μίας σημαντικότερης παρουσίας στα Χανιά πέρα απ’ την εξυπηρέτηση της σύνδεσης με Αθήνα
και Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε περισσότερες άμεσες συνδέσεις με το εξωτερικό, ενισχύοντας ποσοτικά και ποιοτικά τον Τουρισμό. Γιατί το σημαντικό δεν είναι μόνο πόσοι άνθρωποι έρχονται, αλλά και τι είναι και τι μπορούν να καταναλώσουν. Για τη χώρα μας είναι σημαντικά και τα δύο» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, πρσθέτοντας ότι η Aegean έχει προσθέσει 125.000 θέσεις εξωτερικού για την Κρήτη φέτος.
Ο κ.Φιλιππόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι για τρία πράγματα φεύγουν οι τουρίστες ικανοποιημένοι από τα Χανιά: για τον κόσμο, τις παραλίες και το φαγητό. Αντίθετα, τα παράπονα γίνονται για τις υποδομές και την καθαριότητα.
Σχετικά με την παρουσία των low cost εταιρειών και των απευθείας πτήσεων προς τα Χανιά ο κ. Φιλιππόπουλος  ανέφερε πως «οι low cost καλές είναι για τους προορισμούς. Αλλά αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Αυτοί που παραμένουν είναι οι tour operator και οι εθνικοί αερομεταφορείς. Oι tour operator και οι εθνικοί αερομεταφορείς είναι οι πυλώνες του τουρισμού».
Από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων ο πρόεδρός της κ. Μανώλης Γιαννούλης μίλησε με θερμά λόγια για τους δύο τιμώμενους και τις εταιρείες Aegean και Kuoni και χαρακτήρισε τη συνεργασία τους ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα συμφωνίας με σημαντικά οφέλη για έναν προορισμό όπως τα Χανιά. Επισήμανε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων επιδιώκει τη σύναψη και άλλων τέτοιων συμφωνιών και με tour operators άλλων σημαντικών αγορών προέλευσης τουριστών για την περιοχή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Δυτικής Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία North Events και η έκθεση Grekland Panorama, η μοναδική έκθεση για την Ελλάδα στη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου