Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Πόσο μπορεί να φθάσει να κοστίζει ένα Σ/Κ του Ιουνίου, στη Σαντορίνη; Πόοοσο;

“Τι τιμές παίζουν, άραγε, για τη Σαντορίνη”, είχαμε μία φαεινή ιδέα, παρακινούμενοι και από τα ευρήματα της trivago, ότι οι τιμές σε περιοχές όπως το Ημεροβίγλι παρουσιάζουν αύξηση έως και 100%. Μπήκαμε στην booking.com και ψάξαμε για ένα δίκλινο δωμάτιο για δύο άτομα, για…


…τα ερχόμενα δύο Σαββατοκύριακα, ή για μία εβδομάδα, Παρασκευή με Παρασκευή.
Δύο τινά παρατηρήσαμε: Πρώτον, η διαθεσιμότητα δωματίων στους καλύτερους προορισμούς του νησιού - Ημεροβίγλι, Φηρά, Οία κ.λπ. - είναι ελάχιστη. Και οι τιμές ανά βραδιά για τις 7 διανυκτερεύσεις, ξεκινούν από 150-200 ευρώ και φθάνουν μέχρι… 3.500 ευρώ, ίσως και παραπάνω σε ορισμένα καταλύματα. 
‘Οπου είναι διαθέσιμες μόνο σουίτες, δεν το συζητάμε καν, οι τιμές εκτοξεύονται.

Σε επίπεδο σαββατοκύριακού, βρήκαμε τιμές “λογικές”, γύρω στα 150-180 ευρώ τη βραδιά αλλά για ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια σε καταλύματα χαμηλών κατηγοριών, αλλά σε υψηλότερες κατηγορίες, είδαμε και τιμές που μας έπεσε το σαγόνι, όπως π.χ. σε μία περίπτωση που το τελευταίο διαθέσιμο δωμάτιο κτύπαγε 9.999 ευρώ, ενώ σε ένα άλλο γύρω στα 7.000 ευρώ!!!
Και σημειώστε ότι μιλάμε για τιμές... προσφοράς.
Μεταξύ Φηράς και Οίας,
και περίπου ίδια κατηγορία...
Οι διακυμάνσεις, δηλαδή, ακόμα και μεταξύ καταλυμάτων που βρίσκονται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων το ένα από το άλλο, είναι απίστευτες. 

Από την άλη πλευρά, αν υπάρχουν τουρίστες που μπορούν να δώσουν 19.998 ευρώ - και τα δίνουν - για ένα Σαββατοκύριακο στο Ημεροβίγλι, για ένα δωμάτιο, τι να πούμε εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου