Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Διαβάσαμε: Οι προτιμήσεις τουριστών από παραδοσιακές αγορές στην Κρήτη

Μέση δαπάνη στα 1.162 ευρώ, μέση διαμονή γύρω στη μία εβδομάδα και σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και γενικά, με κυριότερο “παράπονο” το πρόβλημα της στάθμευσης στις πόλεις της Κρήτης, είναι ορισμένα από τα βασικά ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε…


…από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου για λογαριασμό των τεσσάρων Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης, τα οποία και τη χρηματοδότησαν.
Η έρευνα παρουσιάστηκε το Σάββατο στα Χανιά και, όπως αναφέρθηκε, σε αυτήν συμμετείχαν τουρίστες πέντε εθνικοτήτων: Γερμανοί, “Αγγλοι, Πολωνοί, Γάλλοι και Σκανδιναβοί που αποτελούν και την πλειοψηφία των επισκεπτών της Κρήτης κατά την περίοδο των διακοπών.
Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι το 40% επέλεξε κατάλυμα 4 αστέρων, το 57% μένει στο νησί ως μια εβδομάδα, το 46% έχει επαναλάβει τις διακοπές του στην Κρήτη, ενώ ποσοστό 67% δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ξαναεπισκεφθει το νησί.
Η μέση συνολική δαπάνη ανά άτομο για το ταξίδι στην Κρήτη είναι 1.162 ευρώ και η μέση συνολική δαπάνη ανά νομό, είναι: Λασιθίου, 1308 ευρώ, Ηρακλείου 1121, Ρεθύμνου 1158 και Χανίων 1165 ευρώ.

Περισσότερα στο tornosnews που αναδημοσιεύει το σχετικό θέμα από τα “Χανιώτικα Νέα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου