Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

T. Ellerbeck: Ο τουρισμός, εγγυητής της μελλοντικής ανάπτυξης της Ελλάδας

Από τη μία οι Κινέζοι, από την άλλη οι Γερμανοί. Την επέκταση των επενδύσεων του ταξιδιωτικού ομίλου TUI στην Ελλάδα, διαβλέποντας νέες ευκαιρίες στην αγορά, προανήγγειλε ο επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Μέλος του Δ.Σ. του κορυφαίου ταξιδιωτικού ομίλου TUI Thomas Ellerbeck. Μιλώντας σε δείπνο που…

 
…παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνέχεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής του χθες το απόγευμα, ο κ. Ελλερμπεκ τόνισε ότι οι ξένοι επενδυτές προσδοκούν από την Ελλάδα κυρίως νομική και επενδυτική ασφάλεια, καθώς και διαυγείς και γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης, ενώ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο βασικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά πλέον είναι και σημαντικός εγγυητής για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας
«Ειδικά οι σύγχρονες υποδομές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τις κρατικές επενδύσεις στο οδικό δίκτυο και κυρίως στις υποδομές αεροδρομίων, συμφέρουσες και ανταποδοτικές, καθότι, ο τουρισμός με μία συνεισφορά περίπου 28 δισ. ευρώ στη δημιουργία υπεραξίας για τη χώρα, κατέχει ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 16% στο σύνολο των οικονομικών επιδόσεων της Ελλάδας.
Μιλώντας ειδικότερα για τον TUI ανακοίνωσε ότι για το 2014 αναμένει μόνο από τη Γερμανία ανάπτυξη της τάξης του 10 % στις κρατήσεις. «Διατηρούμε στενή σχέση με την Ελλάδα και επιθυμούμε να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Τόσο τα Robinson Club, όσο και τα ξενοδοχεία της TUI σχεδιάζουν περαιτέρω επενδύσεις και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν νέους προορισμούς. Αυτό κάνει την Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστική για τους πελάτες μας και ενισχύει την τουριστική βιομηχανία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης πρόσθεσε ότι «με τον τομέα του τουρισμού να απασχολεί κάθε πέμπτο εργαζόμενο, να καλύπτει περισσότερο από το 50% του εμπορικού ελλείμματος, να εισφέρει το 16,4% του ΑΕΠ, να δημιουργεί 34 δισ. ευρώ ζήτηση στην οικονομία και να εισφέρει έσοδα που φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 13,5 δισ. ευρώ, δικαίως εναποθέτει κανείς πολλές από τις ελπίδες ανάκαμψης της χώρας στην τουριστική κίνηση». Ο ίδιος εκτίμησε ότι για την ανάπτυξη «υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ».
Σχολιάζοντας πρωτοβουλίες με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος αναφέρθηκε στις νέες μορφές, που αναπτύσσονται στον τουρισμό, και ειδικότερα στον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ για τον ιατρικό τουρισμό, για άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης και για άτομα τρίτης ηλικίας. Η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ξεκίνησε στη Ρόδο με πρώτους, μία ομάδα γερμανών τουριστών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ο γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πιλοτικό έργο της διττής εκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο που προσφέρει στον μαθητευόμενο, την ευκαιρία να εργαστεί υπό πραγματικές συνθήκες μέσα στο περιβάλλον μιας επιχείρησης, αποκτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα της λειτουργίας της. «Ηδη, 73 νέα άτομα ηλικίας 18 μέχρι 20 ετών, έχοντας ολοκληρώσει το σκέλος των θεωρητικών μαθημάτων του πρώτου έτους, εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου σε 34 ξενοδοχεία, σε έξι πόλεις της Ελλάδας, και παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες εγγραφής για το τρέχον έτος που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο με 120 νέους, ενώ το Επιμελητήριο σχεδιάζει, σε στενή συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, την έναρξη μιας νέας σχολής στην Θεσσαλονίκη» ανέφερε. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με βασική επιχορήγηση του γερμανικού υπουργείου Παιδείας και Ερευνας και την υποστήριξη των συναρμόδιων ελληνικών υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Τουρισμού, στην οποία συμμετέχουν επίσης εταίροι με πολυετή εμπειρία, από τη Γερμανία, όπως η TUI, το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρουκ και η DEKRA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου