Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

trivago: Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη, τον Ιούνιο

- Μεγάλες διαφορές, όμως, μεταξύ των ελληνικών προορισμών 

Το “αύξηση τιμών” τα τελευταία έξι χρόνια, δεν υπήρχε στην ατζέντα της πλειονότητας των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στους περισσότερους προορισμούς της χώρας. Τουναντίον, σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές είχαν φθάσει σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό φαίνεται ότι αλλάζει από φέτος, σύμφωνα τουλάχιστον με την trivago, η…


…τελευταία έρευνα της οποίας για τις τιμές του Ιουνίου, δείχνει μία αύξηση 21% των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013. 
Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην Ευρώπη. Αντίθετα οι ανταγωνιστικές ως προς την Ελλάδα ανταγωνιστές, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Τουρκία, είτε διατηρούν τα ίδια επίπεδα τιμών με πέρυσι είτε ρίχνουν δραματικά τις ξενοδοχειακές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Τουρκία που παρουσιάζει μείωση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 κατά 15%. 
Βεβαίως, η μέση τιμή στην Ελλάδα για τον Ιούνιο είναι στα 111 ευρώ, δηλαδή είναι ακριβότερη από την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά φθηνότερη από την Τουρκία και φυσικά και από την Ιταλία.
Η Ισπανία διατηρεί ακριβώς στα ίδια επίπεδα τις ξενοδοχειακές τιμές, ενώ και η κατά παράδοση ακριβή Ιταλία, μειώνει τις τιμές σε σχέση με πέρυσι κατά 1%. Το ίδιο σκηνικό μείωσης τιμών και στην Πορτογαλία κατά 4%.
Εντυπωσιακή είναι η εικόνα των μέσων τιμών ανά προορισμό στην Ελλάδα. Τόσο ως προς τις απίστευτες αυξήσεις σε ορισμένους προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, όσο και ως προς τις διαφορές μεταξύ των προορισμών, σύμφωνα πάντα με το site σύγκρισης τιμών.
“Πρωταθλήτρια” παρουσιάζεται η Σαντορίνη στην αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Ιούνιο. Το Ημεροβίγλι, παρουσιάζει σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%, από τα 257 ευρώ στα 501 ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλασιασμό τους! Στο Φηροστεφάνι, επίσης, η μέση τιμή διανυκτέρευσης εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 (51%). Ομοίως και στα Φηρά, η μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).  Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013). 
Η Αθήνα, παρουσιάζει αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης κατά 35% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση, η τιμή έφθασε στα 119 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαινόταν στα 88 ευρώ. 
Στην επίσης ιδιαίτερα προβεβλημένη Μύκονο, η αύξηση είναι της τάξης του 48%, με τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 184 ευρώ, από 126 ευρώ, πέρυσι.

Στη Ρόδο, καταγράφεται μία αύξηση της τάξης του 7%, από τα 73 στα 78 ευρώ, ενώ στην Κέρκυρα, οριακή αύξηση 2%, από τα 95 ευρώ στα 97.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου