Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό για την "άλλη Ελλάδα" του τουρισμού

Στην “άλλη Ελλάδα” του τουρισμού, με τις περιοχές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου δεν φθάνει επαρκώς το “κύμα” της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης και στους προορισμούς που εκ των πραγμάτων εξαρτώνται κυρίως από την εσωτερική αγορά, αναφέρεται με ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά…


…ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης, στην οποία αναλύει την κατάσταση που επικρατεί και προτείνει μέτρα για την τόνωση της αγοράς, τα οποία δεν έχουν και δημοσιονομικό κόστος. 
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων,  "η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους κλάδους τις οικονομίας στην περιφέρεια, αλλά συγχρόνως έχει βγάλει εκτός επιχειρηματικότητας την μικρή και μεσαία ξενοδοχία που τα τελευταία 15 χρόνια επένδυσε, αναπτύχθηκε αλματωδώς, δημιουργώντας σύγχρονες ποιοτικές υποδομές δισεκατομμυρίων μέσα από επενδυτικά πλάνα που μόλις λίγα χρόνια πριν, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι συντάκτες μελετητές την τεράστια πτώση των στατιστικών παραμέτρων που κάνουν μια επένδυση κερδοφόρα".
Ο κ. Λεβέντης προτείνει δυο άμεσες παρεμβάσεις, χωρίς δημοσιονομικό κόστος:
-Τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για άμεση στόχευση πολιτικών υπουργείων Τουρισμού, Παιδείας και Υγείας, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του τουρισμού για μια ηπειρωτική πολιτική για τον τουρισμό σε συνδυασμό με προτάσεις από τους ίδιους τους ξενοδόχους.
-Τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη μικρών περιφερειακών  αεροδρομίων σε συνεργασία με εξειδικευμένους τοur operator εξωτερικού που θα ήθελαν να προσφέρουν ένα καινοτόμο τουριστικό πακέτο όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες εθνικούς και περιφερειακούς πόρους για την προβολή και προσέλκυση νέων αγορών και αεροπορικών συνδέσεων.
Ολόκληρη η επιστολή, από το tornosnews, εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου