Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

"Τίνα καλεί Π. Γερουλάνο" για το Χωροταξικό, μέσω... Ν.Δ.!

Ιδιαίτερα χρήσιμη, ειλικρινής και εποικοδομητική, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και κομματικά πλαίσια και επί της ουσίας ως προς τα χωροταξικά θέματα του Τουρισμού όπως η τουριστική κατοικία, αποδείχθηκε, όπως  μαθαίνουμε, η χθεσινή...

...συνάντηση μεταξύ των τομεαρχών Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Ν. Δ., Όλγας Κεφαλογιάννη και Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τίνα Μπιρμπίλη και τον Νίκο Σηφουνάκη στο ΥΠΕΚΑ με θέμα το χωροταξικό ζήτημα του τουρισμού.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας των 2 τομεαρχών της ΝΔ.
Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προέκυψε ότι, σε αντίθεση με την εντύπωση που επικρατεί στον τουριστικό και ευρύτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, το ΥΠΕΚΑ είναι αυτό που περιμένει εισηγήσεις και πρωτοβουλίες από το ΥΠΠΟΤ σε σχέση με τον Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό και όχι το αντίστροφο!
Ένας από τους λόγους, δηλαδή, που έχει «παγώσει» πλήρως το θέμα του Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό, σύμφωνα με την ηγεσία του ηγεσία, τουλάχιστον, φέρεται να είναι η απραξία ή η αδιαφορία του ΥΠΠΟΤ επί του θέματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ειδικά για το φλέγον ζήτημα της τουριστικής κατοικίας, στο οποίο και επικεντρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η συνάντηση, η κα Μπιρμπίλη εξέφρασε προβληματισμό σε σχέση με το αν χρειάζεται η τουριστική κατοικία να είναι συνδεδεμένη με ξενοδοχείο, δηλαδή, τη λεγόμενη μικτή χρήση. 
Μοντέλο που προτείνουν και οι τουριστικοί φορείς της χώρας.
Οι τομεάρχες της Ν.Δ. είπαν ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος που έγινε σε Ισπανία και Κύπρο όπου δόθηκε η δυνατότητα να οικοδομηθούν εκτάσεις γης για τουριστική κατοικία που εκμεταλλεύτηκαν κατασκευαστές οι οποίοι έχτισαν, πούλησαν ότι πούλησαν και στη συνέχεια έφυγαν. Και υπογράμμισαν ότι η μικτή χρήση δεσμεύει τους επενδυτές με την λειτουργία του ξενοδοχείου.
Συμφωνήθηκε, πάντως, ότι θα πρέπει να χωροθετηθούν από το ΥΠΟΤ οι περιοχές της χώρας όπου μπορεί να αναπτυχθεί τουριστική κατοικία. 
Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της απόσυρσης ξενοδοχείων και ειδικά στο να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής ξενοδοχείων που δεν λειτουργούν πολλά χρόνια ή στο να δοθούν κίνητρα επαναλειτουργίας τέτοιων ξενοδοχείων.
Με άλλα λόγια, η Τίνα και το Χωροταξικό του Τουρισμού, περιμένουν τον... Π. Γερουλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου