Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Της Ημέρας (Όταν οι ελέφαντες ασχολούνται με το μυρμηγκάκι...)

Περίμενα να «κόψω» αντιδράσεις γενικά από τον «κύκλο» μου, όπως λέμε πριν εκφραστώ. Γιατί από το πρωί, έχω πάθει κάτι, έτσι σαν ανατάραξη, να το πω, εσωτερική διεργασία, να το πω, ρίγος; Δεν ξέρω. Όταν δύο από τους πέντε-έξι… κολοσσούς «ελέφαντες» της παγκόσμιας οικονομίας…


.. .στη διεθνούς ενδιαφέροντος και κάλυψης συνάντησή τους, στον Λευκό Οίκο, ασχολούνται και αναφέρονται και δημοσίως στο… μυρμηγκάκι «Ελλάς», τι να υποθέσω;
Ότι είναι καλό για την Ελλάδα μας, όπως και αν έχει καταντήσει, αυτό; Ότι… ενδιαφέρονται πραγματικά για την τύχη αυτής τη χώρας και του λαού της;
Ειδική αναφορά και σύσταση- παρότρυνση του Ομπάμα για την Ελλάδα στην Μέρκελ;
Τι παίζεται στην πλάτη μας, βρε παιδιά;
Με αγάπη (ελεφαντίσια...)
angel











ΥΓ. Απόσπασμα δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου σήμερα:
«Οι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που τελικά θα αποφασίσουν τι βήματα χρειάζεται να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να εξισορροπήσουν την ανάγκη που υφίσταται για ανάπτυξη στην Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις εκεί και παράλληλα να εφαρμοστούν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την χώρα πιο ανταγωνιστική και θα προσδώσουν μεγαλύτερη διαφάνεια στο οικονομικό της σύστημα.
Πάντως εν όψει του επιπέδου στο οποίο βρίσκεται το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, θα πρέπει άλλες χώρες της Ευρωζώνης να την υποστηρίξουν και όσοι χρηματοδοτούν σήμερα το Ελληνικό χρέος χρειάζεται να λάβουν ορισμένες αποφάσεις από κοινού με χώρες της Ευρωζώνης για τον χειρισμό του χρέους αυτού.
Εκείνο που εμείς έχουμε κάνει είναι ότι διακηρύξαμε στην Γερμανία και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και ότι ενδιαφερόμαστε να παράσχουμε υποστήριξη.
Πιστεύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών εξαρτάται από μια λογική διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε της γνώμης πως θα ήταν καταστροφική για μας και για όλους να αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κατάρρευση στην Ευρώπη επειδή κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε το ξεκίνημα μιας σειράς άλλων εξελίξεων, και είμαι βέβαιος ότι η Καγκελάριος Μέρκελ συμμερίζεται την άποψη αυτή».
(οι υπογραμμίσεις, δικές μας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου