Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

TUI Nordic: "Κόβει" ελληνικούς προορισμούς και πιέζει για τιμές


- Εκτός πλάνων και πτήσεων η Κεφαλονιά!
- Πιέσεις σε ξενοδόχους για χαμηλότερες τιμές


Είχε φανεί από την αρχή, τότε με τους πρόσθετους όρους στα συμβόλαια, ότι ο TUI Nordic “τρωγόταν” γενικώς με την Ελλάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προ ημερών και είχαμε αρχίσει να διερευνούμε, αναφέρουν ότι διακόπτει πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς και σταματάει και συνεργασίες. Η Κεφαλονιά...
...είναι ο πρώτος προορισμός που επιβεβαιωμένα βγαίνει εκτός πλάνων και πτήσεων του TUI Nordic ή Star tours, εξέλιξη που αποκάλυψε χθες το kefaloniapress.gr προκαλώντας έναν μικρό “σάλο” στο νησί αλλά και εκτός αυτού.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι διακόπτονται οι πτήσεις προς τον συγκεκριμένο προορισμό από όλες τις αγορές των Σκανδιναβικών χωρών.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στελέχη του tour operator βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως π.χ. η Κρήτη και σε συναντήσεις με ξενοδόχους ασκούν αφόρητες πιέσεις για χαμηλότερες τιμές και περισσότερες υπαναχωρήσεις έναντι των υπογεγραμμένων συμβολαίων και συμφωνιών.
Μία προσπάθεια να μάθουμε τι γίνεται από πλευράς πολιτικής ηγεσίας δεν ευοδώθηκε, αλλά μάθαμε ότι ο υφυπουργός Αλιβιζάτος που θα μεταβεί στη Φιλανδία την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της έκθεσης MATKA, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη του tour operator και οτι βρισκεται ήδη σε επαφή μαζί τους.
Τι μπορεί να κάνει, βέβαια, σε μία τέτοιε περίπτωση απομένει να το διαπιστώσουμε.
Θα έχουμε νεότερα συντόμως και θα επανέλθουμε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου