Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι προτάσεις των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για τα Γραφεία Εξωτερικού

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στις «ελπίδες» που υπάρχουν ως προς την τροφοδότηση με νέα και καλά κατηρτισμένα στελέχη των υπηρεσιών του ΕΟΤ και του δημόσιου τομέα Τουρισμού εν γένει. Θυμόμαστε βέβαια και εκείνη την ανεκδιήγητη «πατάτα» που έγινε επί Γ. Πουσσαίου με το Τμήμα Τουρισμού…




…αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.
Εν προκειμένω έπεσε στα χέρια μας ένα υπόμνημα των Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σχετικά με τις προτεινόμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» για τα Γραφεία Εξωτερικού και τη στελέχωσή τους.
Και επειδή έχουμε σημαία μας να μεταφέρουμε απόψεις κάθε εμπλεκόμενης και ενδιαφερόμενης πλευράς, αισθανθήκαμε την ανάγκη να τις αναφέρουμε, διότι πέραν των άλλων έχουν και ενδιαφέρον αφού γίνονται από την σκοπιά μίας κατηγορίας υπαλλήλων που δεν έχουν ασκουστεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων σημείων, στο υπόμνημα της Ένωσης, επισημαίνεται ότι στις συγκεκριμένες διατάξεις:
  • Δεν γίνεται ρητή αναφορά στους Αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, η οποία αποτελεί την παραγωγική Σχολή Διοικητικών Στελεχών του Δημοσίου και οι απόφοιτοι, έχουν επιλεγεί με ασύγκριτης δυσκολίας Εισαγωγικό Διαγωνισμό και έχουν εκπαιδευτεί επί 20 μήνες, με πόρους της ΕΕ και του ελληνικού δημοσίου παρακολουθώντας Πρόγραμμα Σπουδών ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ειδικά για να στελεχώσουν σχετικές Υπηρεσίες (ιδίως μάλιστα του Τμήματος Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης).
  • Αν και στην παρ. 1 του άρθρου 31 ορίζεται ότι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης μπορούν, ελλείψει υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού και των εποπτευομένων από αυτήν Νομικών Προσώπων να καλύψουν τις θέσεις αυτές, εν τούτοις στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι Προϊστάμενοι ορίζονται υπάλληλοι του ΕΟΤ ή της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού ή των εποπτευόμενων από αυτή Νομικών Προσώπων χωρίς να διευκρινίζεται και εδώ ότι η επιλογή των πρώτων γίνεται ελλείψει των δεύτερων.
  • Η επιλογή γίνεται αποκλειστικά μέσω συνέντευξης, χωρίς να προβλέπεται καμία εγγύηση για την διασφάλιση των αρχών της διαφάνειας, της ισότητας, της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας αλλά και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
  • Δεν εισάγεται πρόβλεψη για συνυπηρέτηση σε περίπτωση που ένας από τους δύο συζύγους υπηρετεί σε γραφείο του εξωτερικού ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της οικογένειας, όπως άλλωστε συμβαίνει στις αντίστοιχες διατάξεις των Υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων και Προστασίας του πολίτη.
Ολόκληρο το υπόμνημα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου