Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μ. Βρετανία: Μετά το staycation, έρχεται το savecation!


-Το καλύτερο deal για να γλιτώσουν χρήματα ψάχνουν οι Βρετανοί για φέτος, σύμφωνα με τον Thomas Cook...

Πριν από δύο-τρία χρόνια, αν θυμόμαστε καλά, στη διεθνή τουριστική αγορά προέκυψε ο όρος “staycations”, ως περιγραφή της τάσης για διακοπές εντός της χώρας διαμονής. Τον εφηύραν οι Βρετανοί, οι οποίοι τώρα επανέρχονται με νέο όρο τουριστικών τάσεων: Savecations! Τι σημαίνει...

...αυτός; Αναφέρεται στην διαφαινόμενη ως κυρίαρχη τους επόμενους μήνες τάση στην αγορά της Μ. Βρετανίας για απόλυτη προτεραιότητα στον περιορισμό των δαπανών για τις διακοπές και ην επιλογή προορισμού, πακέτων και υπηρεσιών με πρωταρχικό κριτήριο την εξοικονόμηση χρημάτων και την καλύτερη δυνατόν, σχέση αξίας προς τιμής.
Στην τάση αυτή, πρωτοστατεί αυτή τη στιγμή ο Thomas Cook, ο οποίος - και για άλλους λόγους που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του και την ανάκτηση της εμποιστοσύνης των καταναλωτών “κτυπάει” τις τιμές- επικαλείται έρευνα των πελατών του βάσει της οποίας,
το 33% θα κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό (ποσοστό περίπου 1% περισσότερο από πέρυσι - αλλά περίπου το 20% δηλώνει ότι θα δαπανήσει λιγότερα χρήματα.
Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει ο Thomas Cook, είναι ότι οι διακοπές στο εξωτερικό φέτος θα είναι σημαντικά φθηνότερες από τις διακοπές στο εσωτερικό της Μ. Βρετανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μία οικογένεια μπορεί να εξοικονομήσει έως και 263 λίρες κάνοντας μία εβδομάδα διακοπών στη Μαγιόρκα αντί του Devon!
Σύμφωνα με στελέχη του tour operator, κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τυνησία, περισσότερο, η Ιταλία και η Τουρκία λιγότερο, φαίνεται ότι κινούνται καλά ως προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ για την Αίγυπτο τονίζουν ότι “αγωνίζεται” ως προορισμός να επανέλθει, αλλά ειδικά από τη Βρετανία, λόγω του Air Passenger Duty (APD), το κόστος είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με τους άλλους προορισμούς.
Κατά τα άλλα, η έρευνα έδειξε ότι μόνον 17% των πελατών θα κάνει διακοπές στη χώρα του - 1% λιγότερο από πέρυσι - ενώ μόνον 3% δήλωσε ότι δεν θα ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου