Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Travel Republic: Εξαγορά- έκπληξη από θυγατρική της Emirates!


Πρωτοχρονιάτικα, σε μία αγορά που το 2011 έκλεισαν 24  tour operators και τουριστικά γραφεία, δημοσιοποιήθηκε η εξαγορά του κορυφαίου on line τουριστικού οργανισμού της Μ. Βρετανίας, Travel Republic από θυγατρική εταιρεία της Emirates! Σύμφωνα με πληροφορίες...

...που μετέδωσε πρώτο το Thomson Reuters χθες, το τουριστικό γραφείο Dnata World Travel, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, εδρεύει στο Ντουμπάι και είναι θυγατρική εταιρία της κορυφαίας αεροπορικής εταιρίας των Εμιράτων.
Η εξαγορά αφορά στο 100% των μετοχών του Travel Republic, έναντι άγνωστου, ακόμα, τιμήματος. Το Travel Republic, τα τελευταία έξι χρόνια είναι το κορυφαίο τουριστικό γραφείο της Μ. Βρετανίας και καθιερώθηκε μέσω του dynamic packaging και της ανόδου των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρυθμός αύξησης των μεγεθών του από χρόνο σε χρόνο είχε φθάσει να είναι μέχρι και σε τριψήφιο ποσοστό - το 2007 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 284%! - ενώ ο τζίρος του φθάνει τα 400 εκατ. λίρες και εξυπηρετεί περί τα δύο εκατομμύρια πελάτες.
Πρόσφατα, το Travel Republic είχε αρχίσει να υλοποιεί σχέδια εξάπλωσης σε ευρωπαικές αγορές. 
Για να δώσουμε και μία δική μας πληροφορία στο θέμα αυτό, πάντως, προ μηνών είχε γίνει μία προσέγγιση σε άλλη μεγάλη εταιρία on line πωλήσεων που εδρεύει στη Μ. Βρετανία με τίμημα προς συζήτηση που κυμαινόταν στην “γειτονιά” των 100 εκατ. λιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου