Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ETS: Δεν πληρώνουν οι Κινέζοι!

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας αρνούνται να καταβάλουν τα τέλη για τις εκπομπές ρύπων που επιβάλλει από την 1η Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση! Μιας και μιλάγαμε νωρίτερα για το ETS, ο Σύνδεσμος Αερομεταφορέων Κίνας (CATA) διεμήνυσε ότι τα μέλη του…




…δηλαδή, μεταξύ άλλων, οι Air China, China Southern Airlines, China Eastern και Hainan Airlines δεν πρόκειται να υιοθετήσουν και να ενταχθούν στο ETS και αν υποχρεωθούν να το κάνουν ή αν οι Ευρωπαϊκές αρχές επιχειρήσουν να επιβάλουν κυρώσεις στις αεροπορικές εταιρίες τότε θα υπάρξουν «αντίποινα».
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αντιδράσει έντονα στο πρόγραμμα αυτό, αλλά φαίνεται ότι η Κίνα είναι αυτή που πρώτη «σηκώνει το γάντι» προς την Ε.Ε. και ετοιμάζεται για σκληρή διαμάχη.
Εξέλιξη που οπωσδήποτε φέρνει σε άλλο επίπεδο πλέον και τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ε.Ε. με τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου αλλά και τη θέση εντός της διεθνούς αγοράς των ευρωπαικών αεροπορικών εταιριών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου