Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η δήλωση που "πάγωσε" την Ευρώπη...


Συγκλονισμένη και έμφοβος, παρακολουθεί η κοινή γνώμη σε Ευρώπη και Αμερική τις εξελίξεις μετά την τοποθέτηση που πραγματικά ανέτερεψε τα δεδομένα, στην πλέον κρίσιμη στιγμή. Η Ανγκελα Μέρκελ εξαναγκάστηκε σε άμεση αναδίπλωση, ο υπουργός...

...Οικονομίας Φ. Ρέσλερ, αιφνιδιασμένος, ανέκρουσε πρύμναν και εκλείσθη στο γραφείο του επί δίωρο, ενώ ο Β. Σόιμπλε ζήτησε από την Καγκελάριο να μην δοθεί άλλη συνέχεια στο θέμα της δημοσιονομικής εποπτείας διότι “η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη μίας τέτοιας κίνησης”.
Σε ανάλογο πνεύμα, πλην ιδιαιτέρως εμφατική και έμπλεος συμπαθείας, ήταν και η επισήμανση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο σε ένα ινσταντανέ τους στις Βρυξέλλες.
Luc, c’ est ne pa possible! Η Ευρώπη δεν θα αντέξει αυτό το πολιτικό βάρος...” φέρεται ειπών.  
Σε ένα τηλεοπτικό δέκτη σε παρακείμενο γραφείο, έπαιζε σε επανάληψη η δήλωση του Π. Γερουλάνου στο BBC, νωρίτερα σήμερα:
“...Έχουμε ήδη κάνει πολλά αλλά η εθνική κυριαρχία είναι η κόκκινη γραμμή που κανείς δεν θα τολμήσει να περάσει. Θα προτιμήσω να παραιτηθώ από Υπουργός από το να έχουμε κάποιον να μας υποδεικνύει το πως θα διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας”...

1 σχόλιο:

  1. Φοβερό ...το γύρισε ανάποδα!
    Ο ήλιος απο την 1-2-2012 θα ανατείλει απο τη δύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή