Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Aegean: Μείωση 30% η εσωτερική αγορά μεταφορών στη διετία!


- Κάμψη 6% το 2011
- Πρώτη φορά περισσότεροι οι επιβάτες εξωτερικού για την εταιρεία με αύξηση 15%!

Διαβάζοντας λίγο πιο αναλυτικά και προσεκτικά τα στοιχεία έτους για την επιβατική κίνηση που δημοσιοποίησε η Aegean, διαπιστώνει κανείς το μέγεθος της κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς, η οποία φυσικά δεν είναι αντιπροσωπεύει μόνον τα ταξίδια αναψυχής και τουρισμού. Η μείωση της τάξης του 6%...

...είναι το μέσο ποσοστό του έτους διότι κατά τους τελευταίους 3 μήνες τους 2011, ήταν πολύ εντονότερη και ξεπέρασε το 15%, παρά τις προσφορές σε ναύλους που έχουν οδηγήσει σε 20% χαμηλότερο μέσο ναύλο εσωτερικού σε σχέση με το... 2007!  
Η Aegean εκτιμά ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, η εσωτερική αγορά μεταφορών έχει περιοριστεί κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια. Βασικό χαρακτηριστικό του 2011, άλλωστε, είναι το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Aegean, το 2011 ο αριθμός επιβατών εξωτερικού ήταν μεγαλύτερος από εκείνον του εσωτερικού φθάνοντας τα 3,52 εκ. επιβάτες και αύξηση 15%, επί συνόλου 6,5 εκατ. επιβατών. 
Βέβαια υπάρχει και μία άλλη πλευρά στην εσωτερική αγορά. 
Η εταιρεία εξυπηρετεί τα τελευταία 2 χρόνια, 4 γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) τις Αθήνα-Σητεία, Θεσσαλονίκη-Σάμος, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, όπου συνολικά με την, για πρώτη φορά, χρήση jet αεροσκαφών και την παροχή χαμηλών ναύλων προσφοράς, πέτυχε να αυξήσει την κίνηση στις συγκεκριμένες γραμμές κατά 70%. Η εξυπηρέτηση αυτών των τεσσάρων άγονων γραμμών έγινε για πρώτη φορά χωρίς καμία επιδότηση από το κράτος.
Περιφερειακά αεροδρόμια
Το επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας της ήταν η σημαντική αύξηση της δραστηριότητάς της αλλά και από τα περιφερειακά αεροδρόμια. 

Η Aegean δραστηριοποιήθηκε κατά το 2011 συνολικά σε 102 δρομολόγια εξωτερικού από 6 ελληνικά αεροδρόμια, της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κω, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Ιδιαίτερη ανάπτυξη υπήρξε από τις αγορές της Αγγλίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Ρωσίας.
Σαν αποτέλεσμα της στρατηγικής επένδυσης της AEGEAN σε απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από και προς την περιφέρεια, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 37% από/προς Ρόδο, 23% από/προς Ηράκλειο και 10% από/προς Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας συνολικά 1,1 εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού απευθείας από/προς την συμπρωτεύουσα και τα ελληνικά νησιά.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου