Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Α. Μεταξάς: "Φέρνουμε την Κρήτη... μέσα στο Creta Maris"!


Την επιστροφή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Creta Maris στον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό και στον κρητικό τρόπο ζωής ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά, Ανδρέας Μεταξάς.

Πλαισιωμένος από εκπροσώπους της πολιτείας, του επιχειρηματικού και παραγωγικού κόσμου, καθώς και με ειδικούς ερευνητές, ο Α. Μεταξάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο τρόπο λειτουργίας του συγκροτήματος, βάζοντας στο επίκεντρό του τον κρητικό τρόπο ζωής, την τοπική αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό του νησιού.
Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης και όπως σας είχαμε... "προειδοποιήσει" σχετικάτο ξενοδοχείο θα προμηθεύεται όλα τα προϊόντα που θα καταναλώνονται από τοπικούς παραγωγούς με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς και της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Η ιδέα αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο ποιοτικό πρότυπο και σε μια προσπάθεια τόνωσης του πρωτογενή τομέα, με την ουσιαστική ενθάρρυνση των παραγωγών που επιμένουν να παράγουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Το σύνθημα της νέας ταυτότητας του ξενοδοχείου θα είναι «Πράσινο – Κρητικό - Αll Inclusive” (“Green - CretanAll Inclusive”) που με τρεις λέξεις εκφράζει τη γενική ιδέα: all inclusive υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα κρητικό, παραδοσιακό και με σεβασμό στο περιβάλλον ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, το ξενοδοχείο θα εφαρμόσει πρόγραμμα με βάση την κρητική διατροφή το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες μια πραγματική πτυχή της παραδοσιακής κρητικής καθημερινότητας. Επιπρόσθετα, η λειτουργία του ξενοδοχείου θα γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα καθαρισμού και πραγματοποιώντας περιβαλλοντολογικές ενέργειες και δραστηριότητες. Παράλληλα το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως All Inclusive με σκοπό την απόδοση ενός ολοκληρωμένου πακέτου διατροφής τοπικών αγαθών.
Είναι η πρώτη φορά που το Creta Maris Beach Resort θα λειτουργήσει παράλληλα και ως all inclusive. Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Μεταξάς: «Είδαμε πως σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που περνάμε, όλο και περισσότεροι πελάτες μας θέλουν να προγραμματίζουν και να ελέγχουν το σύνολο των δαπανών τους για διακοπές. Γι’ αυτό, το all inclusive είναι μια ιδέα που κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς».
Από την άλλη μεριά, το all inclusive δέχεται έντονη κριτική γιατί αποξενώνει τον τουρίστα από τον προορισμό των διακοπών του.
«Εμείς λοιπόν, θα φέρουμε την Κρήτη μέσα στο Creta Maris», λέει ο κ. Μεταξάς. Αυτό που διαφοροποιεί το Creta Maris Beach Resort από τα συνήθη All Inclusive Ξενοδοχεία είναι το τρίπτυχο «περιβάλλον – Κρήτη – μια προσιτή τιμή». Ο συνδυασμός των τριών αυτών παραγόντων ακολουθείται για πρώτη φορά σαν βασική ιδέα λειτουργίας και μάρκετινγκ.
Το Creta Maris Beach Resort με τη νέα περίοδο θα έχει στη δυναμικότητά του 675 δωμάτια, σουίτες και bungalows, έξι εστιατόρια, επτά μπαρ, επτά πισίνες, γυμναστήριο, spa και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες.
Η γαστρονομική ανατροπή
Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του Creta Maris Beach Resort συνιστά μια πλήρη ανατροπή από τα καθιερωμένα ξενοδοχειακά πρότυπα και το «international» κατεστημένο της ξενοδοχειακής κουζίνας και προβλέπει την ολοκληρωτική σύνδεση όλου του γαστρονομικού προγράμματος της μονάδας με τα προϊόντα την Κρήτης και τον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό.
Σε ένα χώρο με δύο κύρια εστιατόρια και έξι περιφερειακά, θα παρουσιάζεται καθημερινά ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών κρητικών εδεσματολογίων, επιλεγμένα πιάτα από δύο «φιλοξενούμενες» περιοχές της Ελλάδας και δύο περιοχές του κόσμου, κυρίως της Μεσογείου. Η ιστορία, η λαογραφία και η γαστρονομική ταυτότητα του εδεσματολογίου θα παρουσιάζεται στο κοινό όπως παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση στο πρόγραμμα του θεάτρου.
Το μεσημέρι στα εστιατόρια και σνακ μπαρ θα παρουσιάζεται ένα καθημερινά ανανεωνόμενο φεστιβάλ κουζινών του δρόμου και κουζινών μεζέ, ενώ το βράδυ ένα εστιατόριο θα προσφέρει καθαρά κρητική κουζίνα, ένα δεύτερο καθαρά ιταλική κουζίνα και ένα τρίτο θα προσφέρει εμπειρίες από διαφορετικές εποχές ή περιοχές, όπως κουζίνα της κλασικής Ελλάδας, κουζίνα Βυζαντινή, κουζίνα του Πόντου, κουζίνα της Πόλης κ. ά. σε συνδυασμό με εκδηλώσεις αναψυχής.
Δρώμενα του κρητικού διατροφικού πολιτισμού, όπως τυροκόμηση, παρέα της ρακής, αντικριστό, τραγούδια της τάβλας, θα εμφανίζονται προγραμματισμένα και ξαφνικά σε διάφορα σημεία του συγκροτήματος.
Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται με ένα «πακέτο» διδασκαλίας της κρητικής κουζίνας διάρκειας 1 και 2 εβδομάδων που εκπόνησε η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης για την περίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου