Αυτό που παραλείψαμε να σας πούμε χθες στο θέμα για την Κίνα, είναι ότι αυτό το διάστημα, στη χώρα αυτή που τόσο φαίνεται να μας ενδιαφέρει, τα περισσότερα μεγάλα τουριστικά γραφεία δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους, business-wise. Και αυτό επειδή λόγω των πολλών, τελευταία, κρουσμάτων κατασπατάλησης και κατάχρησης...
...δημοσίου χρήματος από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς που βάπτιζαν “επαγγελματικά”, ταξίδια αναψυχής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, η κεντρική κυβέρνηση υλοποιεί ένα αυστηρό πρόγραμμα “λιτότητας” στα οργανωμένα ταξίδια δημόσιων αξιωματούχων και οργανισμών.
Αποτέλεσμα είναι να έχουν μειωθεί δραματικά τα οργανωμένα ταξίδια με γκρουπ που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα, μία αγορά που αποτελεί βασικό σκέλος πολλών εκ των μεγαλύτερων κινεζικών τουριστικών γραφείων.
Αυτή η κατάσταση αφορά ταξίδια και στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, όπου γινόταν και ο κύριος όγκος τους.
Στην πλέον πρόσφατη σχετική πολύκροτη υπόθεση, στην οποία δικάστηκαν 24 άτομα, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της περιφέρειας Longgang, κατηγορήθηκε ότι οργάνωνε δήθεν επαγγελματικά ταξίδια για επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και κρατικών υπηρεσιών, αλλά τελικά απλώς διέμενε - αυτός και οι συνεργάτες του - σε πολυτελή ξενοδοχεία και ζούσε “μεγάλη ζωή”.
Για τι μεγέθη μιλάμε; Ε, αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οργανισμοί και υπηρεσίες κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης καθώς και περισσότερες από 150.000 κρατικές εταιρείες στην Κίνα, καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόγραμμα αφορά μία πολύ μεγάλη “αγορά”...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου