Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κίνα: Τα πρώτα θετικά στοιχεία για τον τουρισμό


-Τι περιμένουμε το επόμενο διάστημα
- "Ζητούμενο", ακόμα, η απευθείας πτήση

“Τι έγινε; Χαθήκατε...” φέρεται να είπε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας - ο αντίστοιχος υπουργός Τουρισμού δηλαδή - Shao Qiwei στην ομόλογό του Όλγα, σε μία από τις συζητήσεις τους στο Πεκίνο. Ο οποίος κ. Qiwei βρίσκεται στη...


...θέση αυτή από το 2005 και ο οποίος είχε να δει υπουργό από την Ελλάδα περίπου πέντε χρόνια τώρα, από τη θητεία του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Η... εξομολόγηση-επισήμανση του Κινέζου αξιωματούχου έχει πολλά μηνύματα. Το σημαντικότερο είναι ότι στιγματίζει τη διαχρονική “κατάρα” της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, τη μεγάλη μας αδυναμία να αφήνουμε στην τύχη της κάθε μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει προς μία κατεύθυνση.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το μεγάλο άνοιγμα που έγινε, τουλάχιστον στον τομέα Τουρισμού από τον Δ. Αβραμόπουλο και υποστηρίχθηκε από τους διαδόχους του Φ. Πετραλιά και Α. Σπηλιωτόπουλο, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και έμεινε “πουκάμισο αδειανό”.
Και τώρα, είναι σαν να ξαναρχίζουμε από την αρχή.
Επιχειρώντας ένα πρώτο απολογιστικό του τι σημαίνει για τον ελληνικό τουρισμό η επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα, σε επίπεδο κυβερνητικό και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η υπουργός Τουρισμού επιστρέφει με δύο σημαντικά νέα “εφόδια”:
Πρώτον τη συμφωνία για γυρίσματα της μεγάλης κινεζικής ταινίας «Beijing Love Story» («Πεκίνο Ιστορία Αγάπης») που είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της δημοφιλέστερης τηλεοπτικής σειράς της Κίνας.
Το casting περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες της Κίνας, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Wanda Media του ομίλου Wanda Group, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς ομίλους στην Κίνα.
Στόχος των κινέζων είναι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Ιούλιο και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στην Σαντορίνη, αλλά ο χρόνος έναρξης θα οριστικοποιηθεί εντός των επομένων ημερών. Την φιλοξενία του κινηματογραφικού συνεργείου ανέλαβε ο ΕΟΤ καθώς η χώρα μας αναμένεται να εξασφαλίσει τεράστια προβολή και μεγάλα οφέλη στον τουριστικό τομέα. 
Η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου 2014 με κάλυψη από 200 διεθνή media και εκτιμάται ότι 214.000.000 κινέζοι θα την παρακολουθήσουν στους κινηματογράφους 300 κινεζικών πόλεων, στο κρατικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, από τα DVD που θα κυκλοφορήσουν αλλά και μέσω του internet.
Στην τελετή πρεμιέρας της ταινίας θα υπάρχει εκτεταμένη προβολή για τη χώρα μας ενώ ο ΕΟΤ θα έχει δικαιώματα χρήσης και αναφοράς της ταινίας.
Το άλλο, είναι η εφαρμογή με τον οδηγό της Ελλάδας και ειδικά της πόλης των Αθηνών στην κινεζική γλώσσα. Μία εφαρμογή την οποία ο κάθε Κινέζος θα μπορεί να κατεβάσει από το iTunes (μόνο στην Κίνα), σε smartphones ή σε ταμπλέτες.
Την εφαρμογή δημιούργησαν χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ερευνητές του Πανεπιστημίου Simon Fraser σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Μαΐου.
Συγκεντρώνοντας και άλλες πληροφορίες από την αποστολή, αναφέρουμε ορισμένα ακόμα σημεία που έχουν ειδική σημασία.
  • Αυτές τις μέρες ξεκινάει η προβολή από το CCTV ενός μεγάλου πολύωρου ντοκυμαντέρ για την Ελλάδα, προβολή που έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή.
  • Την Ελλάδα και ειδικά την Αθήνα, επέλεξαν για την “αργυρή” επέτειο του γάμου τους, ένας από τους διασημότερους Κινέζους τραγουδιστές ο Liu Huan και η σύζυγός του Lu Lu, φημισμένη τραγουδίστρια και αυτή και παρουσιάστρια του talk show, "A date with Luyu".  

Σε επίπεδο επιχειρηματικό, ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν είναι το μεγάλο ενδιαφέρον
Κινέζων για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, ενδιαφέρον που ενθαρρύνεται από το νέο μέτρο της χορήγησης visa διαρκείας για όσους επενδύσουν άνω των 250.000 ευρώ σε ακίνητα στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο, από τις περίπου 60 κατοικίες και εκτάσεις για κατοικίες που πωλήθηκαν πέρυσι το Φθινόπωρο στην Κύπρο από εταιρεία συμφερόντων επιχειρηματία που συμμετείχε στην αποστολή, οι περισσότερες αγοράστηκαν από Κινέζους...
Κομβικής σημασίας θέμα, βέβαια, επιμένουμε ότι παραμένει η ανάγκη απευθείας πτήσεων από Κίνα προς Ελλάδα. Και για αυτό το θέμα, ενώ ξέρουμε ότι ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων, δεν έχουμε ανακοινώσιμα νεότερα ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου