Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ρωσία: "Πλημμυρίδα" αιτημάτων για visa, χρειάζονται νέα ενίσχυση τα Προξενεία

Για πόσα αιτήματα για χορήγηση visa στο Προξενείο μας στη Μόσχα σας λέγαμε προχθές; Περίπου 13.000; Άκυρον. Στο επίπεδο των 16.000 έχουν φθάσει πλέον τα αιτήματα σε καθημερινή βάση ενώ ο συνολικός αριθμός κινείται με ποσοστό αύξησης της τάξης του 50%! Μάλιστα, το προξενείο...


...ζήτησε προ ημερών άλλα εννέα άτομα προκειμένου να ανταποκριθεί στον φόρτο που έχει δημιουργηθεί, αίτημα που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη, θα καλυφθεί από τον Σύνδεσμο, ο οποίος, ως γνωστόν, καλύπτει τα έξοδα πρόσληψης 25 ατόμων που στελεχώνουν τα Προξενεία της χώρας στις αγορές με τον μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων για χορήγηση θεωρήσεων.
Το ζήτημα στο οποίο δίνεται πλέον μεγάλη έμφαση από πλευράς αγοράς, είναι η εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού να αυξηθεί ο αριθμός των θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων τριετούς διάρκειας στο 50% του συνόλου των θεωρήσεων.
Όπως, όμως, ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης χθες, παρατηρείται μία “δυσκολία” στην επίτευξη αυτού του στόχου, τόσο από πλευράς ορισμένων προξενείων όσο και από τους παρόχους. Για τους τελευταίους, βέβαια, υπάρχει εξήγηση, καθώς με κάθε χορήγηση μίας visa τριετούς διάρκειας, τα visa centers, χάνουν άλλες 4-5, τις οποίες θα έπρεπε να βγάλει το ίδιο άτομα.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει τριμηνιαία αναφορά για ακριβώς αυτό το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου