Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τουριστική Συνείδηση: Η... "φώτιση" του Α. Σαμαρά, την φέρνει στο προσκήνιο


Για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τώρα, αρκεί το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποφασίσει να πάρει επάνω του μία δυναμική παρέμβαση με δύο στόχους. Πρώτον, την προετοιμασία της χώρας να δεχθεί την αυξημένη τουριστική κίνηση. Δεύτερον, να αφυπνιστεί όπου υπάρχει ή να καλλιεργηθεί όπου δεν υπάρχει, “τουριστική συνείδηση”. Σύμφωνα...




...με πληροφορίες μας, όχι απλώς έχει πειστεί για τη σημασία αυτής της προσπάθειας αλλά... του αρέσει κιόλας!
Αν το δούμε το ζήτημα πολιτικά, η αλήθεια είναι ότι μόνον με πρωθυπουργική παρουσία και παρέμβαση μπορεί να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα μία τέτοια προσπάθεια. Διότι, ως γνωστόν οι συναρμόδιοι υπουργοί, κυβερνητικοί, τοπικοί και λοιποί αρμόδιοι και συνυπεύθυνοι, δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά και διεξοδικά για τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τις καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, εάν δεν υπάρχει ένας “παν-ορών” οφθαλμός ή έστω, η αίσθηση αυτού. 
Σήμερα, σε λίγη ώρα, γίνεται μία πρώτη μεγάλη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά, με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, των εκπροσώπων του ΣΕΤΕ,  του ΞΕΕ, άλλων βασικών άλλων τουριστικών φορέων και εκπροσώπων των Εστιατόρων, των ιδιοκτητών Ταξί, των Εργαζομένων στον Τουρισμό κ.α..
Αντικείμενο ακριβώς η “τουριστική συνείδηση”.
Τι είναι, πως την ενθαρρύνουμε και την καλλιεργούμε, πόσο τη χρειαζόμαστε.
Ειδικά φέτος, που τα ανησυχητικά μηνύματα υπάρχουν εδώ και καιρό - και για αυτό βγήκαμε και εμείς στα κάγκελα και φωνάζουμε - το να γίνει αυτή η παρέμβαση δυναμικά και επιβλητικά, είναι θέμα καθοριστικής σημασίας.
Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου