Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΔΑΑ: Σε καναδικό Ταμείο μέσω Hochtief το 26,7%!


Σε Καναδικό φορέα επενδύσεων του Ταμείου Συνταξιοδοτήσεων του Καναδικού Δημοσίου, πωλήθηκε η μονάδα διαχείρισης αεροδρομίων AirPort GmbH της Hohctief και μέσω αυτής και ο έλεγχος του 26,7% του “ημέτερου” “Ελ. Βενιζέλος”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας...


... πώλησε όλες τις μετοχές της μονάδας στην PSP Investments του Καναδά, έναντι 1,1 δισ. ευρώ. Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συμμετοχές μειοψηφίας. 
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα. 
Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδρομίων δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ενδιαφέρον, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με ολα τα σχετικά στοιχεία, η Hochtief διατηρεί μερίδιο της τάξης του 13,3% στον ΔΑΑ, καθώς έμεινε εκτός συμφωνίας η Hochtief AirPort Capital GmbH & Co. KGaA, στην οποία συμμετέχουν επίσης καναδικά και αυστραλιανά επενδυτικά ταμεία.
Θυμίζουμε απλώς ότι πολύ πρόσφατα, ο ΔΑΑ και ειδικά το ποσοστό που ελέγχει το ελληνικό δημόσιο, μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, βρέθηκε συνολικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κινέζικου fund Shenzhen Airport και της Fredmann Pacific Asset Management.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου