Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μείωση ΦΠΑ: Συμφωνούν και οι... Γερμανοί

Εντείνεται, εκ νέου, η συζήτηση για τους συντελεστές ΦΠΑ, με αιχμή το καθολικό αίτημα για μείωση του 23% της εστίασης στο 13% αλλά ως νεότερο στοιχείο και μία κουβέντα που άνοιξε για γενικότερη μείωση του υψηλού συντελεστή. Νέο στοιχείο επίσης, η πληροφορία ότι και το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της μείωσης του συντελεστή στην εστίαση...


...πληροφορία που άρχισε να κυκλοφορεί από χθες.
Σύμφωνα με αυτή και την “Καθημερινή” που την αναπαράγει, Γερμανικές κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την άμεση μάλιστα μείωση του ΦΠΑ ειδικά στην εστίαση η οποία έχει να κάνει με τον τομέα του τουρισμού.
Οι Γερμανοί φέρνουν μάλιστα και το παράδειγμα του ανταγωνισμού με τη γειτονική Τουρκία για να δείξουν την αναγκαιότητα της μείωσης ειδικά στον τομέα της εστίασης...
Ενδεικτική του πόσο άστοχο και αποτυχημένο μέτρο ήταν η αύξηση του ΦΠΑ, ήταν για μία ακόμα φορά η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας στη Βουλή, ο οποίος τόνισε ότι για το 2012 – 2015 προβλέπονταν ότι η μετάβαση του ΦΠΑ από το 13% σε 23% θα έφερνε 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Στη συνέχεια η απόδοση περιορίστηκε στα 800 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά τον πρώτο χρόνο απέφερε... 160 εκατ. ευρώ.
«Τα ετήσια έσοδα ήταν υποπολλαπλάσια από αυτά που αρχικά προβλέφθηκαν, εν τω μεταξύ πολλά καταστήματα έκλεισαν και φαίνεται να ενισχύθηκε και η φοροδιαφυγή», τόνισε υπενθυμίζοντας ότι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα συζητηθεί τον Ιούνιο με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου