Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ryanair: Διαμάχη με πιλότους που διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες


Μία ασυνήθιστη εσωτερική διαμάχη εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες εντός της γνωστής μας Ryanair, μεταξύ πιλότων και της διοίκησης τη εταιρείας, με αφορμή μία επιστολή που προωθεί η αποκαλούμενη “Ryanair Pilot Group”, στην οποία καταγγέλεται ότι...


...το εργασιακό καθεστώς στην εταιρεία χαρακτηρίζεται από “σύγχυση, αβεβαιότητα και ανασφάλεια” καταστάσεις που αποτελούν πλέον μία “καθημερινή πηγή προβληματισμού”, προκαλεί “άγχος και ανησυχία” στους πιλότους και ως εκ τούτου εγείρει πιθανά θέματα ασφαλείας.
Η επιστολή απευθύνεται προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιρλανδίας και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της εταιρείας, η οποία επισημαίνει ότι η RPG κάνει “αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς” και προειδοποιεί ότι όποιος πιλότος την υπογράψει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απόλυσης.
Αφορμή για την επιστολή - και πρόκειται για κάτι που δεν ξέραμε - είναι ένα σχέδιο που εφαρμόζει η εταιρεία με τους πιλότους της, καθιστώντας τους, ουσιαστικά, περισσότερο “εξωτερικούς συνεργάτες”, παρά υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την πρακτική αυτή, οι πιλότοι υπογράφουν συμβόλαιο για την απασχόλησή τους στην εταιρεία, αλλά αφενός μεν καλύπτουν οι ίδιοι έξοδα όπως οι στολές τους, οι ταυτότητές τους, τα μεταφορικά τους και η διαμονή τους σε ξενοδοχεία, αφετέρου δε δεν τους προσφέρει κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκτός αν το πληρώνουν οι ίδιοι.
Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι καλυμμένη με το σκεπτικό ότι κάθε πιλότος έχει νομική και ηθική υποχρέωση να μην πετάξει αν κρίνει ότι για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του!
Εκπρόσωπος της εταιρείας απορρίπτει ως “σαχλαμάρες” τις αιτιάσεις ότι μπορεί κάποιοι πιλότοι να εξαναγκάζονται να πετούν ακόμα και αν δεν είναι σε άριστη κατάσταση, αναφέροντας ότι πιλότοι που εργάζονται για την Ryanair με αυτή τη μορφή απασχόλησης, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση δηλώνουν αδυναμία να πετάξουν και η θέση τους καλύπτεται από άλλους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα καθημερινά, ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Μάλιστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου