Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Mount Athos Area Gourmet: Μετά το βοτανολόγημα, ωδή στη θάλασσα


Μια εκπληκτική περιήγηση ανάμεσα σε μεθυστικά φυσικά τοπία του Αριστοτελικού Βουνού, σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους χωμένους στους κατάφυτους λόφους του, σε θεματικά ιστορικά πάρκα, σε αγιορείτικους αμπελώνες, σε ειδυλλιακά ψαρολίμανα και μακεδονίτικους οικισμούς, σημάδεψαν τις πρώτες ημέρες διεξαγωγής του Mount Athos Area Gourmet 2013.


Επισκέπτες και εκπρόσωποι τύπου περπάτησαν πιθαμή προς πιθαμή το προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 Στρατονικό Όρος, συλλέγοντας φυτά και βότανα από αυτά που αναφέρονται σε αριστοτελικά συγγράμματα, ενώ παράλληλα γεύτηκαν εξαιρετικά πιάτα από τρία εμπνευσμένα menu, δια χειρών Ντίνας Νικολάου, Λουλουδιάς Αλεξιάδου, Ηλία Γκότση, Δημήτρη Πολύζου και Στέλιου Αποστόλου.
Τα menu με γενικό τίτλο «Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη» είχαν ως βάση δημιουργίας τον τρόπο διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και ανέδειξαν τη χρήση των καρπών, των φυτών και των βοτάνων του Αριστοτελικού Βουνού και του Άθωνα, αλλά και την πληθώρα των τοπικών βιολογικών προϊόντων, όπως το μέλι και τη φέτα Αρναίας, τα αλιεύματα του Στρυμωνικού και του Ακάνθιου Κόλπου, τα μανιτάρια του Χολομώντα, το σιτάρι των Νέων Ρόδων, κ.τ.ά.     
Η συμμετοχή των επισκεπτών ξεπέρασε τις προσδοκίες και επιβράβευσε την προσπάθεια των διοργανωτών, δεδομένου ότι ο υψηλός αριθμός κρατήσεων από ευρωπαίους και Έλληνες επιβεβαίωσε τη δύναμη της πρωτοβουλίας, που στοχεύει στην καθιέρωση της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού και στην αξιοποίηση κάθε γαστρονομικής της δυνατότητας.
Η επομένη θεματική εβδομαδιαία ενότητα έχει τίτλο «Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου» και χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, μια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο διαγωνισμούς ψαρέματος (έναν στον Ακάνθιο και έναν στον Αγιορείτικο Κόλπο) που θα καταλήξουν σε ελληνικές γιορτές προς τιμήν της θάλασσας. Περιλαμβάνει όμως και ένα εξαιρετικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με τίτλο «πίτα με θαλασσινά αρμυρίκια», το οποίο θα παραδώσει η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικόλαου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουλιανής. Όλα τα υπόλοιπα menu αναδεικνύουν τα προϊόντα του κόλπου του Αγίου Όρους, που διαμορφώνει φυσικά φαινόμενα, τρόπους ζωής αλλά και τάσεις παντός είδους.         
Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου