Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έργο "Το υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να γίνει... Υπουργείο", Πράξη ΙΙ


- Και η διατύπωση για τον ΕΟΤ που προκαλεί νέες συζητήσεις...

Σε συνέχεια της προσπάθειας του Υπουργείου Τουρισμού να γίνει πραγματικό υπουργείο, ως προς τις διοικητικές δομές του, τους στρατηγικούς στόχους και την παρακολούθηση αυτών, προ ημερών είχαμε τη δεύτερη “πράξη” με την υπογραφή απόφασης από την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη σχετικά με...


...το “Σύστημα ∆ιοίκησης με Στόχους – Επιμερισμό των Στρατηγικών Στόχων του Υπουργείου Τουρισμού για το έτος 2013. Την πρώτη “πράξη”, την είχαμε αναδείξει, εδώ.
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά αναλύονται οι Στρατηγικοί Στόχοι του Υπουργείου  για το έτος 2013 κατά Γενική ∆ιεύθυνση, ∆ιευθύνσεις, Τμήματα και Γραφεία και μέσω αυτού του επιμερισμού, τρόπον τινά προσδιορίζονται και το φάσμα των απαιτούμενων ενεργειών και διαδικασιών από τους Διευθυντές, Τμηματάρχες και άλλους αρμοδίους αλλά και οι ευθύνες τους.
Βεβαίως, όποιος διαβάσει προσεκτικά το πλέγμα των στόχων, αντικειμενικά διαπιστώνει ότι το να ολοκληρωθούν και επιτευχθούν όλα αυτά εντός του 2013, θα είναι μία θεαματικά ευχάριστη εξέλιξη...
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την αναγκαιότητα να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά και τάξη και υπό αυτό το πρίσμα, καιρός ήταν.
Υπάρχει βέβαια και ένας σχετικός αντίκτυπος από ορισμένα σημεία της απόφασης, που έχει να κάνει κυρίως με τον ΕΟΤ.
Στο κείμενο, σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία, αναφέρεται η φράση “Σχεδιασμός για ομαλή μεταφορά αρμοδιοτήτων- προσωπικού ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού”,  διατύπωση που δεν εξειδικεύεται και ως εκ τούτου, πυροδοτεί εκ νέου τη φημολογία για τις γνωστές πληροφορίες που είχαμε το τελευταίο περίπου εξάμηνο για το μέλλον του Οργανισμού και της δομής του.
Μέχρι στιγμής, η μόνη επιβεβαιωμένη μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπαλλήλων είναι εκείνη της Ειδικής Υπηρεσίας Υποδοχής Επενδύσεων. Όλα τα υπόλοιπα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Σχεδίου που είχε υποβληθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και είχε προκαλέσει και σάλο σε ό,τι αφορά στις ΠΥΤ, εκκρεμούν. Από την άλλη πλευρά, ίσως η διατύπωση να παραμένει γενική, ακριβώς επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τι θα μεταφερθεί στο ΥΠΟΤ.
Σαν στόχος, πάντως, παραμένει από ό,τι βλέπουμε και η συστέγαση όλων τω υπηρεσιών Υπουργείου και ΕΟΤ σε ένα κτήριο.
Ολόκληρη η απόφαση, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου