Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Της Ημέρας: Σαμαράς προς ΥΠΕΞ: Να ζητήσετε αντισταθμιστικά από τα visa centers!

Αγαπητό μου lobby,
θυμάσαι που αποκάλυπτες προ μηνών ότι, σε περιβάλλον Μαξίμου, προέκυψε πρόταση για αξιοποίηση εσόδων από τις visa προς ενίσχυση της προβολής του τουρισμού; Ε, προ ημερών κατέφθασε επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία...

...του ΥΠΕΞ για το θέμα αυτό, προκαλώντας κάποια “ρίγη συγκίνησης”, για να μην πω “ταραχής”.
Όπως μαθαίνω, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ζητάει να προχωρήσει το ΥΠΕΞ σε διαπραγμάτευση με τους εξωτερικούς παρόχους - τα visa centers του γνωστού ομίλου ινδικών συμφερόντων - για την προσφορά από την πλευρά τους, αντισταθμιστικών οφελών με στόχο την ενίσχυση και επέκταση της προβολής του ελληνικού τουρισμού, στις αγορές όπου λειτουργούν!
Και όταν λέμε “αντισταθμιστικά οφέλη” δεν εννούμε είδος, αλλά χρηματοδότηση.
Να σου θυμίσω εδώ, ότι τα visa centers χρεώνουν ένα ποσό τον κάθε ενδιαφερόμενο για την visa, το οποίο ποικίλει ανά αγορά, αλλά είναι της τάξης των 18-20 ευρώ. Όποιος κάνει τα... “μαθηματικά”, καταλαβαίνει για τι ποσά εσόδων μιλάμε, ειδικά σε αγορές όπως η Ρωσία.
Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη και για μία από καιρό αναμενόμενη απόφαση. Το θέμα είχε τεθεί και στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Τουρισμό, συντονισμένα από ΥΠΟΤ και ΣΕΤΕ.
Γιατί, μεταξύ μας, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για τα visa centers, έγιναν, λίγο-πολύ, με τρελά συνοπτικές διαδικασίες, έτσι;
Το ότι το ζητάει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι κίνηση που δεν θέλει και πολλή ερμηνεία. Και όλοι τώρα περιμένουμε τις ενέργειες του ΥΠΕΞ με τους Ινδούς.
Με αγάπη (θεωρημένη)
angel



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου