Το Mount Athos Area Gourmet 2013 ανοίγει τις πύλες του στις 15 Μαΐου και στις 12 το μεσημέρι υποδέχεται το κοινό στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde στην Αθήνα, προσφέροντας ελληνικό κολατσιό, φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα από το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα.
Ελληνική φέτα Αρναίας, βιολογικό Αγιορείτικο μέλι
και μέλι Αρναίας, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με φρούτα
από το Στρατονικό Όρος, ομελέτες με φρέσκα αυγά και μανιτάρια Αρναίας,
χορτόπιτες με αγριόχορτα και πίτες με αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου,
αμυγδαλωτά λουλούδια Αμμουλιανής, γιαούρτι Αρναίας, λαδόπιτες και ελαιόψωμα με
πρώτες ύλες από τον κάμπο των Πυργαδικίων, στριφτάρια και μπουρέκια με κίτρινα
και λευκά τυριά από την Ολυμπιάδα, αφεψήματα με βιολογικά βότανα από το Άγιον Όρος, τραχανόσουπες από την ορεινή Βαρβάρα!
Δέκα τοπικοί παραγωγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη
διοργάνωση, αποτυπώνουν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής το χρώμα και
το ύφος της γιορτής, αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της γαστρονομίας με τον
τουρισμό και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τουριστική
μορφή.
Το ελληνικό κολατσιό αλλά και το πρωινό της
περιοχής του Άθω αποτελούν άλλωστε σήμα κατατεθέν της φιλοξενίας ενός μοναδικού
ελληνικού τουριστικού προορισμού, η γεωγραφική τοποθέτηση του οποίου εναλλάσσει
εκπληκτικά 300 χιλ. ακτογραμμής με τρεις ορεινούς όγκους, διαμορφώνοντας
ιδιαίτερους τρόπους ζωής και φυσικών φαινομένων.
Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου
Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου