Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΓΕΠΟΕΤ: Μπήκε Μάιος και οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν ακόμα 15:30!


Σαν να μην πέρασε μια μέρα, στο ίδιο έργο θεατές – κάθε χρόνο! – και η τραγελαφική κατάσταση την οποία γνωρίσαμε τα τελευταία 3 χρόνια με το θερινό ωράριο των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων της χώρας καλά κρατεί”. Κρατάμε ως έχει και αντί προλόγου την αρχή της ανακοίνωσης της ΓΕΠΟΕΤ σχετικά με την...


...πονεμένη ιστορία με το ωράριο, καθώς ακόμα και σήμερα, αρχές Μαίου, μερικοί από τους σημαντικότερους χώρους όπως οι Δελφοί – ο ομφαλός της γης που προσελκύει τουρίστες από όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου – λειτουργούν ακόμα με το χειμερινό ωράριο και κλείνουν στις 15:00 το μεσημέρι! 
Σύμφωνα με τη ΓΕΠΟΕΤ, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού οι χώροι αυτοί που έχουν υπαχθεί στο θερινό ωράριο με τους Δελφούς να αποτελούν αρνητικό παράδειγμα κλείνοντας αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο εν μέσω τουριστικής περιόδου μέρα μεσημέρι, κατά τη διάρκεια μάλιστα του Πάσχα (Καθολικού και Ορθοδόξου) που κατακλύζονται από τουρίστες.
Το πρόβλημα γνωστό, εντοπίζεται στην καθυστέρηση πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων – αρχαιοφυλάκων με αποτέλεσμα κάθε τοπική εφορεία αρχαιοτήτων να έχει και διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, να προκηρύσσει η ίδια διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και σχεδόν πάντα να δημιουργούνται προβλήματα λόγω της κρατικής γραφειοκρατίας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου - Ιουλίου. 
“Και γεννάται το ερώτημα οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολυμπίας, των Μυκηνών, της Ακρόπολης, της Επιδαύρου είναι άλλο κράτος; Αυτό είναι ένα ακόμη αξιοπερίεργο και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον επιβλέποντα αυτούς τους χώρους Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού”, σχολιάζει η Ομοσπονδία.
Και εμείς με τη σειρά μας να θυμίσουμε, ότι η πρεμούρα του κ. Τζαβάρα αυτό το διάστημα ήταν να καταργηθεί από μέρα ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία και στα Αρχαιολογικούς χώρους η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου