Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Θυμήθηκαν... Αύγουστο, τον έλεγχο που έγινε τον Απρίλιο, για τον Νοέμβριο του 2012

Για γέλια - ή μήπως είναι για κλάμματα; - είναι τα σκηνικά που στήνουν πάλι διάφοροι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όσοι συμβουλεύουν την ηγεσία του να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις, με στόχο, τι πρωτότυπο, τον ΕΟΤ. Κατ’ αρχάς, για λόγους που μας ξεπερνούν, δεν μπορέσαμε σήμερα να είμαστε on line για αρκετές ώρες. Επιστρέφουμε τώρα και...


...πιάνουμε αμέσως το θέμα της αντίδρασης των υπαλλήλων του ΕΟΤ στο δελτίο τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, βαπτίζοντας, με τη γνωστή ευκολία, “κοπανατζήδες” το... 69,6% των υπαλλήλων του Οργανισμού, τον Νοέμβριο του 2012.
Για αρχή, να αποκαλύψουμε ότι το κλιμάκιο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - το τρίτο ή τέταρτο που είχε επισκεφθεί στον ΕΟΤ τα τελευταία τρία χρόνια - έκανε έλεγχο στον Οργανισμό τον περασμένο Απρίλιο. Και στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου, ζητήθηκαν τα στοιχεία (τα ημερήσια δελτία) παρουσιών των υπαλλήλων για τον... Νοέμβριο του 2012!!! Έξι μήνες πριν, δηλαδή και μόνον για τον Νοέμβριο. Ούτε π.χ. τον Οκτώβριο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο, ούτε όλων των μηνών μαζί.
Έτσι, προφανώς λόγω θεαρέστου εμπνεύσεως, τον συγκεκριμένο μήνα μόνον, μισό χρόνο πριν.
Φυσικά και μπορεί να βρέθηκαν απόντες ή υπάλληλοι που δεν συμπλήρωσαν το ωράριό τους. Και φυσικά, αφού διερευνηθούν οι περιπτώσεις αυτές, να επιβληθούν τα προβλεπόμενα, εφόσον αποδειχθεί ότι είναι έτσι.
Αλλά τα περί 69,6% και άλλα διάφορα που διανθίζουν το δελτίο τύπου, είναι σαφές ότι στοχεύουν σε διαμόρφωση “κλίματος”, κατά το σύνηθες, τα τελευταία χρόνια.
Δηλαδή, αν γίνει σήμερα έλεγχος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον περυσινό Δεκέμβριο ή Νοέμβριο, δεν θα βρεθούν απόντες; Και από αυτούς, δεν θα είναι κάποιοι δικαιολογημένοι;
Αλήθεια, ο έλεγχος του Απριλίου, για εκείνες τις μέρες που διενεργήθηκε, τι έδειξε;  
Αυτά από εμάς, μεταφέρουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων:
Σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν χθες μετά από σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορούν τον ΕΟΤ και την τήρηση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων του κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, ο Σύλλογός μας επισημαίνει τα ακόλουθα:
Πληροφορηθήκαμε χθες από τους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ και από τα δελτία ειδήσεων για το αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε στον ΕΟΤ από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και για το προαναφερόμενο δελτίο τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δεν γνωρίζουμε σε ποια υπηρεσία του ΕΟΤ και πότε διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος. Διευκρινίζουμε ότι ο ΕΟΤ έχει, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας, 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και 2 γραφεία πληροφοριών. Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του. 
Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΤ η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ και τον υπαλλήλων του.
Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντί να εκδίδει δελτία τύπου με άχρηστες πληροφορίες που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρούμένη διάλυση του ΕΟΤ, η οποία μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό με σειρά δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων, καλό θα ήταν να πληροφορηθεί τόσο για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όσο και για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί σήμερα την αποστολή του.  
Η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης (πάνω από 17.000.000 τουρίστες) οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του ΕΟΤ. Η προώθηση δεκάδων μεγάλων και εκατοντάδων μεσαίων και μικρών τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη είναι αποκλειστικό έργο των υπηρεσιών του ΕΟΤ και των έμπειρων και εξειδικευμένων υπαλλήλων του. Η ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών διασφαλίζεται από τις παρεμβάσεις των πιστοποιημένων από το ΕΣΥΔ στελεχών του ΕΟΤ. Η εκτέλεση δεκάδων τεχνικών έργων τουριστικής υποδομής από την πολύπειρη τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα δεν αναβαθμίζει μόνο τις τουριστικές υποδομές σε περιφερειακό επίπεδο αλλά δεσμεύει και απορροφά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία (ΕΣΠΑ).
Αν παρόλα αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει να διαλύσει τον ΕΟΤ αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλέσει στον ελληνικό τουρισμό και στην εθνική οικονομία, ας το κάνει χωρίς να αμαυρώνει την εικόνα του και να διαπομπεύει τα στελέχη του. Ο τουριστικός κόσμος της χώρας (δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι)  δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και να πειστούν για τη σκοπιμότητα της διάλυσης του ΕΟΤ από την κακοσχεδιασμένη και άστοχη επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου