Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Έσοδα α' εξαμήνου: Μισό δισ. ευρώ παραπάνω έφερε ο τουρισμός

Περίπου μισό δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα από το αντίστοιχο διάστημα του 2012, έφερε το πρώτο εξάμηνο του έτους ο τουρισμός, ενώ μόνον τον Ιούνιο, η αύξηση κατά 272 εκ. ευρώ κάλυψε περισσότερο από το ένα τρίτο του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας! Σύμφωνα...


...με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 17,8% ή 503 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 12,3% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), φθάνοντας τα 3,324 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 8,3%. 
Ως εκ τούτου, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 2,5 δισεκ. ευρώ, έναντι 1,9 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Τον Ιούνιο, η άνοδος του πλεονάσματος του ταξιδιωτικού ισοζυγίου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών στην Ελλάδα από μη κατοίκους, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 272 εκατ. ευρώ ή 20,6% (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 16,1%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν ελάχιστα (-0,8%).
Οι εισπράξεις του εξαμήνου είναι κατά περίπου 236 εκ. ευρώ υψηλότερες του αντίστοιχου του 2011 - τα έσοδα συνολικά εκείνη τη χρονιά είχαν διαμορφωθεί στα 10,5 δισ. ευρώ - και κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα εξάμηνα του 2006 και του 2007, όταν οι χρονιές εκείνες είχαν κλείσει με εισπράξεις της τάξης των 11,3 δισ. ευρώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου