Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ιατρικός Τουρισμός: Ο κύβος ερρίφθη για την ΚΥΑ - οι βασικές κατευθύνσεις

Κατόπιν στενότατης πολιορκίας που είχε αρχίσει από την πρώτη κιόλας μέρα που ορκίστηκε υπουργός Υγείας, η υπουργός Όλγα καθήλωσε τελικώς τον Άδωνη και του απέσπασε τη δέσμευση να προχωρήσουν τάχιστα στη σύνταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης...


...για τον Ιατρικό τουρισμό.
Θυμίζουμε ότι η πρόβλεψη για την έκδοση αυτής της ΚΥΑ, υπάρχει και στον Νόμο (οσονούπω κυκλοφορεί το ΦΕΚ) για τον Τουρισμό, στο άρθρο 20.  
Βασική επιδίωξη, κατά την κοινή ανακοίνωση, είναι η είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πεποίθηση των δυο υπουργών είναι ότι, σε μια διεθνή αγορά όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς υπό την έννοια του ιατρικού ταξιδίου (medical travel), η χώρα μας πρέπει να διαφοροποιηθεί, προτείνοντας, ως ειδική μορφή τουρισμού, τον ιατρικό  τουρισμό (medical tourism).
Για το θέμα θα συσταθεί  τριμελής διϋπουργική  επιτροπή με πρόεδρο τον Γ. Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη γιατί θα διασφαλίσει την εγκυρότητα και την σοβαρότητα της χώρας στον τομέα της παροχής ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών.
Με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν, μεταξύ άλλων: 
  • οι όροι για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, 
  • τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, 
  • η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων. 
  • θέματα οργάνωσης του ταξιδιού και παροχής ιατρικής πληροφόρησης, με κύριο γνώμονα τις ποιοτικές και ασφαλείς  ιατρικές υπηρεσίες για τον ασθενή.

Παράλληλα,  το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη  ξεκινήσει  έρευνα στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό  την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

Με τις “υγείες” μας , λοιπόν και αναμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου