Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Σερβία: Στρατηγικός επενδυτής και management της Jat Airways, η Etihad!

- "Air Serbia", η νέα ονομασία και δίκτυο σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική

Μία ιδιαίτερα σημαντική στρατηγική και επενδυτική κίνηση από τα Εμιράτα στην ευρύτερη “γειτονιά” μας. Η Etihad Airways, θα αποκτήσει το 49% της Jat Airways και πενταετές συμβόλαιο management του Σερβικού εθνικού αερομεταφορέα, ο οποίος θα μετονομαστεί σε Air Serbia και θα τύχει εκτενούς εκσυγχρονισμού και rebranding. Βάσει της...


...συμφωνίας ο εθνικός αερομεταφορέας των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων θα διαθέσει 40 εκ. δολάρια δάνειο, που θα μετατραπούν σε μετοχές από την 1η Ιανουαρίου 2014 και υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Το ποσό αυτό θα αντιστοιχιστεί από ισόποση χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Σερβίας.
Και οι δύο πλευρές, θα παρέχουν επιπλέον χρηματοδότηση μέσω δανείων μετοχών και άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης που θα αγγίξουν τα 60 εκ. δολάρια με σκοπό την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υποστήριξη της ανάπτυξης του δικτύου για τη νεοσύστατη AirSerbia.
Η μετονομασία και το rebranding της Jat Airways σε Air Serbia είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του αερομεταφορέα που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περισσότερα από 80 χρόνια. Το δημιουργικό στο πτερύγιο της ουράς των αεροσκαφών της Air Serbia θα προβάλλει το σύμβολο της Σερβίας και τα χρώματα της σημαίας στην εξωτερική και στην εσωτερική πλευρά.
Οι νέες στολές πληρώματος σχεδιάστηκαν από ομάδα στη Σερβία και στα ΗΑΕ. Ο στόχος ήταν η αποκοπή από πρακτικές του παρελθόντος αλλά όχι από την σέρβικη κληρονομιά και παράλληλα προσφέρει μία χαρακτηριστική εθνική ταυτότητα.
Ανάμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες είναι ένα ενισχυμένο δίκτυο πτήσεων και πτήσεις κοινού κωδικού με την Etihad Airways και την airberlin, προσθέτοντας στο υπάρχον δίκτυο 33 πόλεων της Air Serbia, 12 προορισμούς στην Αφρική, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.
Οι νέοι προορισμοί είναι Άμπου Ντάμπι (συμπληρωματικά των καθημερινών πτήσεων της Etihad Airways) καθώς και η Μπάνια Λούκα, η Βηρυττός, το Βουκουρέστι, η Βουδαπέστη, το Κάιρο, το Κίεβο, η Λιουμπλιάνα, η Πράγα, η Σόφια, η Βάρνα και η Βαρσοβία.
Από τους πρώτους νέους προορισμούς της Air Serbia θα είναι πτήσεις τέσσερις φορές την εβδομάδα μεταξύ Βελιγραδίου και Άμπου Ντάμπι.
Μαζί με τις καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways, το νέο δρομολόγιο της Air Serbia θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2013 και θα γίνει καθημερινό όταν ο νέος στόλος αναπτυχθεί για να εξυπηρετεί την αυξημένη ζήτηση.
Το νέο αεροσκάφος Α319 της Air Serbia είναι πρότυπα εξοπλισμένο με κομψή καμπίνα και με προϊόντα που δεν έχουν εμφανισθεί εκτός Βελιγραδίου.
Ο τρέχων στόλος της Jat Airways που αποτελείται από 10 αεροσκάφη Boeing 737-300 θα αποσυρθεί από τις προγραμματισμένες λειτουργίες του και σύντομα θα αντικατασταθεί από μισθωμένο αεροσκάφος στενής ατράκτου. Μακροπρόθεσμα, η Air Serbia θα παραγγείλει 10 αεροσκάφη στενής ατράκτου.
Η Air Serbia θα γίνει ο έκτος συνεργάτης μετοχικού κεφαλαίου της Etihad Airways μετά την airberlin (29.21%), την Air Seychelles (40%), τη Virgin Australia (10.5%), την Aer Lingus (2.99%) και την πιο πρόσφατη Jet Airways (24% μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου