Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επενδυτικό ενδιαφέρον (γενικώς), θετικά στοιχεία για την κίνηση (ειδικώς)

Αρκετές ενδιαφέρουσες εξελίξεις αλλά και ειδησούλες έχει το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από διαφαινόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα και επενδύσεις στη Ρόδο μέχρι τις προσπάθειες σύστασης Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, σύμφωνα με τα όσα είπαν...


...ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και η αντιπεριφερειάρχης Ε. Φτακλάκη, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στην Αθήνα.
Ξεχωρίζουμε το ενδιαφέρον βρετανικού επενδυτικού σχήματος για το ξενοδοχείο Kapsis, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της Eurobank και παραμένει κλειστό, το ενδιαφέρον ισραηλινών για τη Μαρίνα Ρόδου και γενικότερα ένα ενδιαφέρον επενδυτών και ομίλων από διάφορες χώρες για επενδύσεις σε ξενοδοχεία, ακίνητα και υποδομές.
Βεβαίως, κρατάμε πάντα και κάποιες επιφυλάξεις όταν “βρέχει”... ενδιαφέρον, ειδικά τέτοιες εποχές και περιμένουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία.
Ξεχωρίζουμε επίσης τον στρατηγικό προσανατολισμό στην αγορά της Τουρκίας, από όπου τα μεγέθη και οι αριθμοί δείχνουν μεγάλες προοπτικές - με την οροφή να τοποθετείται πλέον στο ένα εκ. αφίξεις για το 2014 - καθώς και το σχέδιο της Περιφέρειας για ναυπήγηση πλοίου και άλλα διάφορα.
Ως προς την κίνηση, η εκτίμηση είναι ότι η χρονιά θα κλείσει με αύξηση της τάξης του 10%

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου