Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: "Αδειες" οι πτήσεις προς Κάιρο...

- Αύξηση 22% στα έσοδα στην Τουρκία το β' τρίμηνο

Είναι ένας νεότερος απολογισμός των επιπτώσεων των αναταραχών στον αιγυπτιακό τουρισμό και ειλικρινά το μεταφέρουμε με ένα σφίξιμο στο στομάχι. Επτά πτήσεις προς το Κάιρο ακυρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας ενώ η μέση πληρότητα στις πτήσεις που εξακολουθούν...


...να πραγματοποιούνται είναι κάτω του 50%.
Την τελευταία εβδομάδα, οι πτήσεις προς το Κάιρο έγιναν με 45% πληρότητα, ενώ πολλοί επιβάτες, κυρίως από Αραβικές χώρες αλλά από την Ιταλία, τοποθετήθηκαν σε άλλα αεροσκάφη, ακριβώς λόγω των χαμηλών πληροτήτων.
Σε λίγες μέρες αναμένονται και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για ην εξέλιξη της κίνησης μετά το ξέσπασμα των ταραχών, ενώ όλα δείχνουν ότι αρχίζει να επηρεάζεται πολύ αρνητικά η εξέλιξη των κρατήσεων για τη χειμερινή περίοδο.
Τελευταίες εστίες “αντοχής” του αιγυπτιακού τουρισμού παραμένουν τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας.
Στον αντίποδα, η κατάσταση στην Τουρκία, φαίνεται να εξομαλύνεται - κάτι που αρχίζει να επισημαίνεται στις επικαιροποιήσεις των ταξιδιωτικών συστάσεων - και τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για τα έσοδα, καταγράφουν αύξηση της τάξης του 22%, με πάνω από 8,5 δισ. δολάρια.

Η κίνηση προς την Τουρκία είχε αναπτύξει ισχυρή δυναμική και για φέτος και αυτό που συμπεραίνουμε εμείς, είναι ότι μπορεί να περιοριστεί ή να ανασχεθεί η ζήτηση προς ορισμένες περιοχές, αλλά γενικά υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια, πριν φανούν αρνητικά πρόσημα στα βασικά μεγέθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου