Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Υπάλληλοι ΕΟΤ: Τι ζητούν από τον Λ. Ρακιντζή

Οι «κύκλοι» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καλό θα ήταν να απομονώσουν αυτούς που παρέσυραν το Υπουργείο στο τραγικό επικοινωνιακό ολίσθημα της 9ης Αυγούστου” απαντούν οι υπάλληλοι του ΕΟΤ και ζητούν...

 
...με επιστολή τους από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή αντίγραφα των πορισμάτων των ελέγχων και των εντολών βάσει των οποίων διενεργήθηκαν αλλά και έλεγχο των Ελεγκτών που “διέρρευσαν” τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.
Ειδικότερα, η επιστολή του προέδρου του Συλλόγου των Υπαλλήλων Κ. Ράντου και του γ.γ. Σ. Ευαγγελάτου, έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Επιθεωρητά,
Απευθυνόμαστε σε εσάς όχι μόνο ως Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης άλλά και ως έγκριτο νομικό και διακεκριμένο Δικαστή για να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Την 9η Αυγούστου 2013 υπήρξαν εκτενή δημοσιεύματα στον τύπο και εκτενείς αναφορές στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων με τίτλους: «Πάρτι κοπανατζήδων στον ΕΟΤ» και «Κοπανατζήδες 7 στους 10 υπαλλήλους του ΕΟΤ».
Τα δημοσιεύματα αυτά επικαλούντο στοιχεία πορισμάτων ελέγχων που διενεργήθηκαν στον ΕΟΤ από κλιμάκια ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Από τα δημοσιεύματα αυτά προκλήθηκε σημαντική βλάβη στη δημόσια εικόνα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και διασυρμός του συνόλου των υπαλλήλων του, που ισοδυναμεί με δημόσια διαπόμπευση.
Αρνηθήκαμε να πάρουμε μέρος στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων, αφενός μεν διότι δεν είχαμε υπόψη μας τα πορίσματα των ελέγχων, αφετέρου δε για να μην αποτελέσουμε μέρος του επικοινωνιακού σχεδιασμού αυτών που με την επιλεκτική αναφορά σε μέρος των πορισμάτων ελέγχου επιχειρούν την κατασυκοφάντηση, τη δυσφήμηση και το διασυρμό του ΕΟΤ και των στελεχών του.
Προκειμένου να αποκρούσουμε τη μεθοδευμένη, όπως φαίνεται, απόπειρα δυσφήμησης του ΕΟΤ και διασυρμού των υπαλλήλων του παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε αντίγραφα των πορισμάτων των ελέγχων και των εντολών με βάση τις οποίες διενεργήθηκαν.
Επίσης, σας παρακαλούμε να προβείτε στον αυστηρό έλεγχο των στελεχών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι παρέδωσαν σε αναρμόδια πρόσωπα τα στοιχεία των ελέγχων που περιήλθαν σε γνώση τους λόγω της ιδιότητάς τους αυτής, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τη δια του τύπου δυσφήμιση του ΕΟΤ και των στελεχών του.
Τέλος, σας δηλώνουμε ότι δεν αμφισβητούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού δεν τα γνωρίζουμε, και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να ελέγχετε αυστηρά τον ΕΟΤ και τους υπαλλήλους του”.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου