Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Νομοσχέδιο Τουρισμού: Το μεσημέρι ολοκληρώνεται η διαδικασία και οδεύει προς ΦΕΚ

Το νομοσχέδιο για τον τουρισμό υπερψηφίστηκε χθες κατ΄άρθρον, αλλά στο σύνολό του - τυπικό πια μέρος της διαδικασίας - θα ψηφιστεί σήμερα το μεσημέρι και θα πάρει τον δρόμο του για ΦΕΚ και έναρξη ισχύος. Έγιναν αρκετά χθες, όλη μέρα, συμφωνήθηκαν και αρκετές αλλαγές από πλευράς Ο. Κεφαλογιάννη και κυβέρνησης...


...και πρέπει να επισημάνουμε ότι η συνεργασία με την τομεάρχη Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου ήταν και καλή και εποικοδομητική αλλά και καταλυτική.
Όπως στην περίπτωση του τιμήματος για τον αιγιαλό, όπου πήγε να οργανωθεί ένα “μικροκίνημα” με πρωταγωνιστές Δημάρχους τουριστικών περιοχών προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ και δύο-τρεις βουλευτές του κόμματος (έρχονται και δημοτικές εκλογές, βλέπετε) αρχικά να μην μεταβληθεί ή, δευτερευόντως να καταλήξει στο 1/3 αντί του 1/5 που προέβλεπε η σχετική διάταξη.
Τελικά το τίμημα συμφωνήθηκε και ψηφίστηκε στο 1/4 (τιμή απλού δίκλινου δωματίου επί τον αριθμό των κλινών).
Υπήρξε και άλλη μία εστία “έντασης” μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με τροπολογία του Ν. Σηφουνάκη, που ζητούσε να περιοριστεί ακόμα χαμηλότερα - από τα 50 στρέμματα που προέβλεπε η σχετική ρύθμιση - η απαιτούμενη έκταση για την μετατροπή σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πόσο; Στα 30 στρέμματα! Ναι, σωστά διαβάσατε, τριάντα (30) στρέμματα...
Κατά τα άλλα, υπάρχουν αρκετές αλλαγές, άλλες ευρύτερου ενδιαφέροντος, άλλες πιο στοχευμένες, όπως π.χ. η πρόβλεψη για δημιουργία ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας και σε μονάδες τριών αστέρων, ενώ έχει αλλάξει αρκετά και η τροπολογία για τι ενοικιαζόμενες  επαύλεις.

Θα επανέλθουμε το απόγευμα με κωδικοποιημένα τα στοιχεία αυτά, καθώς είναι... σοφό να περιμένουμε μέχρι την ψήφιση του τελικού κειμένου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου