Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μία δήλωση του Β. Πούτιν που μάλλον πρέπει να προσέξουμε...



Αυτό τώρα πως να το ερμηνεύσει κανείς; Ακούμε καιρό τώρα από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται έντονα στη ρωσική αγορά ότι υπάρχει ένας «δισταγμός», ας το θέσουμε έτσι ως προς την «κεντρική» επενδυτική πολιτική της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα...



... αλλά μάλλον είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τόσο ευθεία αναφορά από τα χείλη του Β. Πούτιν, σε σχέση με την Ελλάδα και ρωσικές επενδύσεις εδώ.
Το μεταφέρουμε ακριβώς όπως το μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ερμηνεία που δίνεται, μάλιστα, ως προς το πρόσωπο και το αφήνουμε στην κρίση σας:
«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο Β.Πούτιν χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.
«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου».
Κατά την άποψή μας, δεν είναι το πρόσωπο που "φωτογραφίζει" η ανταπόκριση του ΑΠΕ, όσο η βαθύτερη πτυχή της λογικής του Ρώσου ηγέτη.

1 σχόλιο:

  1. Και ναι, έχεις δίκηο φίλε victor, είχαμε κάνει αναφορά στο "πολιτικό ζήτημα". Ήταν στην ανάρτηση για το forum του Φεβρουαρίου, (http://tourismlobby.blogspot.gr/2013/02/Ellinorossiko-forum-ti-theloun-oi-rossoi-.html )
    το δεύτερο σημείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή