Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

"Flight of Ikarus": 'Ενα εντυπωσιακό αεροπορικό εγχείρημα δύο Βρετανών

Μία εκπληκτική προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες από την Αγγλία, με δύο Βρετανούς να επιχειρούν να διασχίσουν την Ευρώπη σε ένα πρωτοποριακό custom αεροσκάφος τεχνολογίας microlight, το C42 Ikarus καταλήγωντας στην Κρήτη...




...όπου θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν και το ρεκόρ ύψους πτήσης, για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών της Βρετανίας αλλά ενδεχομένως και το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ (British Fixed-Wing Microlight Altitude Record) μιμούμενοι την πτήση του... Ίκαρου.
Προφανώς, όμως, με ευτυχή κατάληξη...
Η πτήση τους ξεκίνησε από ένα μικρό αεροδρόμιο κοντά στο Reading, υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 4.000 μίλια, θα διασχίσουν οκτώ χώρες και σύμφωνα με πληροφορίες μας, σχεδιάζουν, ως τελικό προορισμό, την Σητεία. 
Από εκεί θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το ρεκόρ τους, πριν προετοιμαστούν για την επιστροφή στην Αγγλία.
Είναι εντυπωσιακό το πόσοι χορηγοί υποστηρίζουν το εγχείρημα των δύο φίλων, του Richard Foster και Rob Rackstraw αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός των Βρετανών και άλλων πολιτών σε ευρωπαικό επίπεδο, που παρακολουθούν το “Flight of Ikarus, Tempting Fate”.
Πριν από λίγο που στεκάραμε, βρίσκονταν κάπου στα σύνορα Ουγγαρίας και Ρουμανίας, το οποίο σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο κάποια στιγμή σε λίγες μέρες.
Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα, πολύ ωραία προσπάθεια και άλλη μία ευκαιρία για προβολή. Ελπίζουμε κάποιος από ΥΠΟΤ-ΕΟΤ ή τουλάχιστον από την Περιφέρεια Κρήτης, να ασχοληθεί λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου