Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πως αλλάζει ο τουριστικός "χάρτης" της περιόδου, λόγω Αιγύπτου

Σε ακύρωση όλων των αναχωρήσεων και πάγωμα των πωλήσεων για προορισμούς της Αιγύπτου, προχωρούν οι tour operators της Γερμανίας, με και τις αυστηρότερες οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. TUI,  Alltours, Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένων των Neckermann και Oger, άρχισαν να ειδοποιούν...


...τους πελάτες τους που είχαν κλείσει διακοπές για προορισμούς στην Αίγυπτο για την ακύρωση των ταξιδιών τους και τους προσφέρουν εναλλακτικούς προορισμούς, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, δευτερευόντως σε Βαλεαρίδες, Ιταλία και Κροατία, τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. 
Μέχρι τότε, εκτιμάται ότι θα έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και θα έχουν διαμορφωθεί νέες κατευθύνσεις από τη γερμανική κυβέρνηση.
O Alltours μάλιστα έχει επεκτείνει την περίοδο ακύρωσης ταξιδιών στην Αίγυπτο χωρίς χρέωση ή άλλη επβάρυνση για τον πελάτη μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Όσοι βρίσκονται ήδη στην Αίγυπτο συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους, όσο δεν υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές που διαμένουν, χωρίς όμως να μπορούν να πραγματοποιούν εκδρομές και περιηγήσεις. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να φύγουν, καλούνται να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους των tour operators.
Αν η δραματική κατάσταση στην Αίγυπτο συνεχιστεί, ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και για τα πακέτα της χειμερινής περιόδου.
Τότε, όμως, η σύνθεση των εναλλακτικών προορισμών που προτείνονται από τους tour operators θα είναι διαφορετική, καθώς θα προταθούν περισσότερο προορισμοί της Ισπανίας, τα Κανάρια Νησιά, το Πράσινο Ακρωτήριο, ορισμένοι προορισμοί στην Τουρκία κ.α.
Ειδικά για την Ελλάδα, η επιλογή της ως εναλλακτικού προορισμού, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την κίνηση κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, σε ορισμένες περιπτώσεις προορισμών και επιχειρήσεων, μπορεί να διαχυθεί ενδιαφέρον κρατήσεων ακόμα και για τις αρχές Νοεμβρίου. 
Σε αυτήν την περίπτωση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι για μία ακόμα φορά με το διαχρονικό πρόβλημα της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού και της αδυναμίας να απορροφήσει ζήτηση που ξεπερνάει το ημερολογιακό όριο του Οκτωβρίου...    

Αυτά βεβαίως, ως προς τη Γερμανία, καθώς ανάλογες συνθήκες διαμορφώνονται και σε άλλες αγορές που μας ενδιαφέρουν, όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου